Elazığ sahibini buldu!

Elazığ, 24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi sürecinde ciddi yaralar aldı.

Elazığ sahibini buldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin yıktığı ev ve işyerleri ile işsiz kalan ve mağdur olan ve ekonomisi çökme noktasında gelen on binlerce insanımız bu acıyla kıvranırken ilimizin teşvik kapsamında 6. Bölgeden 4. Bölgeye düşürülmesi haberi ve ardından Giresun ilinde yaşanan sel felaketi dolayısıyla her bir aileye karşılıksız hibe olarak 50 bin tl verilmesinde yaşanan çifte standart, sosyal medyada öfke patlamasına sebep oldu.

"SAHİPSİZ ELAZIĞ” BİR NUMARAYA YERLEŞTİ

Elazığlı vatandaşlar, yaşadıkları tüm bu olumsuzlukları en üst seviden dile getirmek amacıyla Twitter’da “SahipsizElazığ” hashtagiyle kampanya başlatıldı. 

Giresun’da meydana gelen sel afetinden sonra afet zede esnaflara 50 bin TL hibe verileceğinin açıklanması ancak Elazığ’daki afet zede esnaflara 50 bin TL kredi verilmesi nedeniyle Twitter’da  “SahipsizElazığ” hashtagiyle başlatılan kampanyada; Elazığ’ın teşvik Elazığ’ın teşvikte 6’ıncı bölgeden 4’üncü bölgeye düşürülecek olmasıyla da ilgili paylaşımlar da yapıldı. Elazığlılar, yaptıkları paylaşımlarla önce deprem ardından da koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek devlet yetkililerinden yardım talep ettiler.

ELAZIĞ’IN GERÇEK SAHİBİ VATANDAŞ

Elazığlı siyasilerin ilimiz sorunlarını yeterince gündeme getirmeyişleri ve şehrimizin devletin imkanlarından Giresun örneğinde olduğu gibi daha çok faydalanamamasına tepki gösteren vatandaşlar, duruma el koyarak sosyal medyada örgütlendiler ve “SahipsizElazığ” hashtagiyle başlattıkları kampanya ile twitter’da birinci sıraya yerleşmeyi başardılar.
Yetkililerin şehrin problemlerini Ankara’ya aktarma ve ilimiz lehine sonuçlar alma noktasında yetersiz kaldıklarını belirten ve sorunlarımızı Twitter’da birinci sıraya taşıyan vatandaşlar şunları ifade ettiler:
“Bundan sonra Elazığ sahibini bulmuştur. Siyasilerin dile getirmekten çekindiği ve yeterli cesareti göstermediği konularda bizler Elazığlılar olarak şehrimizin hem sahibi hem de direkt temsilcileriyiz.”

İLETİŞİM OFİSİ TAKİP EDİYOR

Sosyal medya gündemi ve öne çıkan konuları yakından takip eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nin günlük olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rapor verdiğine dikkat çeken iletişim uzmanları, Elazığlı vatandaşların bu girişimlerinin şehrin sesini duyurmada ve sorunlarını dile getirmede önemli bir mecra olduğunu ve siyasilerin de elini güçlendirten argüman olduğunu ifade ediyorlar.