Elazığ TSO Başkanı Alan, çocukları sevindirdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Arıcak ilçesine bağlı 2 köy okulunda çocukları ziyaret ederek hediyeler verdi.

Elazığ TSO Başkanı Alan, çocukları sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Arıcak ilçesine giderek Kaymakam Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

2007 yılında şehit olan köy korcusunun ailesi ve Ormanpınar ile Küplüce köylerindeki okullarda öğrencilerle bir araya gelen Alan, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Elazığ merkezine en uzak Arıcak ilçe merkezi ile köyleri ziyaret ettiğini belirten Elazığ TSO Başkanı İdris Alan," Burada okuyan ve çok başarılı olan öğrencilerimizle ilgili olarak Belediye Başkanımız Ferit Yıldırım bizlere daha önce bilgiler vermiş ve bu çocuklarımızın her zaman sahiplenilmesi gerektiğini özellikle ifade ederek, ilçede yöneticilerin el ele vererek yaptıkları çalışmaları övgüyle anlatarak bizleri davet etmiştir. Bugün bu kapsamda davete icabet ettik. Şehit ailemizi evinde ziyaret ederek bir kez daha şükranlarımızı sunduk. Bu ülkenin her karış toprağı bizim için kutsaldır. Bir çok imkansızlıklara ve tabiatın getirmiş olduğu tüm zorluklara rağmen devletimizin buralara verdiği önem ve yapılan çalışmalara şahit olduk. Köylerimiz neredeyse boşalmış durumda. Birkaç hane için bile olsa devletimiz milyonlarca yatırım yapmaya devam ediyor. Bu yatırımlar bundan 15-20 yıl önce yapılsaydı belki bu insanlarımız kendi topraklarında kalır ne il merkezine ne de başka şehirlere göç etme ihtiyacı duyarlardı. Ancak devletimiz dün bakarak bugünü ihmal etmiyor. Yapılan çok ciddi çalışmalar var. Okul, hastane, yol, köprü, içme ve sulama suyu gibi" dedi.

İlçelerimizin kalkınma ve gelişmesi noktasında sektörel yada karma müşterek OSB’ler kurulması için çalıştıklarını aktaran Alan," Bu kapsamda ilimizin doğu bölgelerinde bulunan ilçelerimiz için bir OSB kurulması önerimizin takipçisiyiz. Bu ülke nice hain girişimlere karşı dik durmasını bilmiştir. Bizim devletimize, bayrağımıza, demokrasimize ve ezanımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun ülkemizin en ücra köşesinde dahi en üst düzeyde yapmalıyız. Bu bölge, terörden en fazla zarar gören ve mağdur olan cennetten bir vatan köşesi. Devletimiz burada vatandaşımızla kaynaşarak çok güzel işler yapmış ve yapmaya devam ediyor. Vatandaşımız da geleceğe umutla bakıyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gözlerinde mutluluğu ve ışığı gördük. Ben özellikle iş dünyamızın buralara daha fazla ilgi göstermesini, hem küçük girişimler hem de destek ve yardımlar anlamında daha aktif olmalarını bekliyorum”diye ifade etti.