Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu göreve başladı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Elazığ Valiliği görevine atanan Numan Hatipoğlu, görevine başladı.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu göreve başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yapan Elazığ Valisi Hatipoğlu, "Dört bin yıllık tarihiyle çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış, verimli toprakları ve civanmert insanlarıyla ülkemizin kadim vilayetlerinden biri olan Elazığ’a atanmak benim için ayrı bir bahtiyarlık vesilesidir," dedi.

Vali Hatipoğlu, Elazığ'a hizmet etme şansını kendisine tanıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkürlerini iletti.

Daha önce görev yapan valilere de teşekkür eden Hatipoğlu, Elazığ'ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalar yapacağını belirtti.

24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerine değinen Hatipoğlu, devletin gayretleriyle hak sahibi vatandaşların konutlarına kavuştuğunu, kalan hak sahiplerinin de en kısa sürede konutlarına kavuşması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Elazığ'ın potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için var gücüyle çalışacaklarını belirten Hatipoğlu, "Her bir Elazığlının refah ve mutluluğu bizim en öncelikli hedefimiz olacaktır," dedi.

Valilik görevini bir yükselme değil, yüklenme meselesi olarak gördüğünü belirten Hatipoğlu, "Hizmetkarı olduğum Cumhuriyetimizin en çok kimsesizlerin kimsesi olduğu ilkesini şiar edineceğiz," dedi. Elazığ halkının sekiz köşe şapkası gibi gurur, onur ve özveriyle dolu değerleri taşıdığına vurgu yapan Hatipoğlu, bu değerleri yaşatan Elazığlılara hizmet etmenin kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini belirtti.

Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, Elazığ için gidilecek yolları Elazığlılarla birlikte yürüyeceklerini söyleyen Hatipoğlu, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim anlayışıyla görev yapacaklarını ifade etti. 

Hatipoğlu, Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, bizleri mahcup etmesin, diyerek sözlerini tamamladı.