Elazığ'dan kısa kısa

28 Şubat 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SODES TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Elazığ Valiliği SODES Koordinasyon birimi tarafından SODES tanıtım toplantısı Öğretmenevinde yapıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez ’in açış konuşması ile başlayan toplantıya İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ramazan Polat, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile ilgili STK’lar katıldı. 

SODES başvurularının başlaması ile proje yazma süreci hakkında bilgilendirme yapan Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, geçen yıl yaşanan aksaklıkların yaşanmaması adına bu toplantıyı düzenlediklerini, projelerin ilin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.  Yapılacak başvuruların önce SODES-BİS sistemi üzerinden elektronik ortamda alınacağını belirten Dönmez, daha sonraki süreçte Valilik SODES Proje Koordinasyon birimi ile temasa geçileceğini kaydetti. 

Toplantıda konuşan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ramazan Polat SODES Projelerinin illerin alt yapı ihtiyaçlarını gidermekten ziyade genellikle istihdamın arttırılması, sosyal içermenin spor, kültür ve sanat alanlarının geliştirilmesi ve eğitim faaliyetlerinin harekete geçirilmesi anlamında kullanılabilecek bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

SODES Projelerinin kapsamı, içeriği ve kabul edilebilirliği ile ilgili geniş çapta bilgi verilen toplantı SODES Proje uzmanlarının soruları cevaplaması ile sona erdi.


ÜLKÜ OCAKLARINDAN VALİ ZORLUOĞLU’NA ZİYARET
Ülkü Ocakları Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 Ülkü Ocakları Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çiçek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettiler.

Ziyarette Ülkü Ocaklarının faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Çiçek amaçlarının lise ve üniversite gençliğinin zararlı alışkanlıklardan uzak, milli ve manevi değerleri benimsemiş gençler olarak yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Vali Zorluoğlu ise eğitim meselesinin ve gençlerin daha iyi yetiştirilmesi hususunun her zaman gündemlerinde ilk sırada olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Elazığ’ın eğitimle ilgili konuları bizim günlük ve haftalık mesaimizin önemli bir bölümünü teşkil etmektedir. Bu nedenle eğitimle ilgili sivil toplum örgütlerinin proje ve çalışmalarına da destek olmaya gayret etmekteyiz. Ülkü Ocaklarının da gerek lise gerekse üniversite gençliğinin zararlı alışkanlıklardan uzak, ayrılıkçı ve bölücü fikirleri reddeden, milli ve dini hassasiyetleri olan gençlerin yetişmesinde önemli faaliyetleri bulunmaktadır. Bugünkü ziyarette Başkan Çiçek ile Ülkü Ocaklarının çalışmaları ve gerçekleştirmeyi planladıkları zararlı madde ile mücadeleyi içeren projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Eğitim ve gençlikle ilgili projelere ilgimiz ve desteğimiz bundan sonra da devam edecektir” dedi.


BAŞKAN YANILMAZ ÜLKE TV EKRANLARINDAN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ülke tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan ‘Şahin Karakaya ile Odak Noktası’ programına konuk olarak, ülke gündemi ve çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

28 Şubat post modern darbesinin 20. yıldönümünde, döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yanılmaz, 16 Nisan referandumuyla ülkenin bir daha o dönemlere dönmeyeceğini kaydetti.

Çalışmalarına ilişkin değerlendirmeleri kapsamında, “Elazığ’da birliğimizin, beraberliğimizin, gücümüzün ve geleceğe bakış açımızın en güzel örneklerinin sergilendiği bir çalışmanın içerisindeyiz” diyen Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın turizmin, kültürün, sanatın, hoşgörünün ve muhabbetin öne çıktığı, birlikte yaşama kültürünü ortaya koyan özel bir şehir olduğunu kaydetti.

Dört bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Elazığ’ın, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, ancak 1085 tarihinden itibaren İslami kimliğiyle gelişimini sürdürdüğünü anlatan Başkan Yanılmaz, “Elazığ hem coğrafi kimliği itibari ile hem yaşam tarzı itibariyle, hem tasavvuf musikisi ve Kürsübaşı kültürüyle öne çıkan bir ildir. Biz şehrimizle ve şehrimizin sahip olduklarıyla gurur duyuyoruz Elazığ, Türkiye'nin en büyük tektonik gölüne sahiptir. Batık şehriyle Hazar Gölü, dalış sporu yapanlar için muhteşem bir yerdir. Hazar Gölü aynı zamanda dünyanın en güzel yakamozunun izlendiği yerlerden biridir. Yine Hazar Gölü’ne bakan kayak merkezi kış sporları için çok özel bir alandır. Harput’un yine buram buram tarih kokan bir merkezdir. ” diye konuştu.

Başkan Yanılmaz, aroması ve lezzetli kayısısıyla Baskil’in, Türkiye’nin en önemli alabalık yetiştiriciliğinin yapıldığı ve tüm dünyaya ihracatın yapıldığı Keban ilçesinin, ters lalesiyle Arıcak’ın, kültür ve medeniyet merkezi kimliğiyle Palu ilçesinin Elazığ’ın en önemli katma değerleri olduğunu kaydetti. Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, tarım ve hayvancılık sektörüne katkılarıyla Elazığ’ın Türkiye’nin öne çıkan illerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, 2014 yerel seçimlerinin ardından Elazığ'ın yaşam kültürüne katkı sağlamak ve sosyal yaşamındaki gelişmişliği daha ileriye taşımak için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Yanılmaz 2.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamladıkları Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük dinlenme alanı olan Kültür Park, şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirilen Oto Galericiler Sitesi, ilçe ve beldelerden sonra çevre illerin de çöplerini enerjiye dönüştüren çöpten enerji üretim santrali, Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit ve Peyzaj Projesi, 60 günde tamamlanan Kızılay Köprüsü gibi önemli projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ŞEHİT FETHİ SEKİN’İN İSMİ YAŞATILACAK

Hizmetlerine yönelik her adımı attıklarında, projenin tamamlanma tarihini de açıkladıklarının altını çizen Başkan Yanılmaz, “Biz bir projenin temelini atarken, açılış tarihini de veriyoruz Doğukent Mahallesi'nde inşaatı devam eden 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nu Eylül 2017 tarihi itibariyle tamamlamış olacağız. Yapacağımız çalışmalarla Zafran Mesire Alanı yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları ile tam donanımlı bir mesire alanı olacak. Bunu ilk kez açıklıyorum. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in ismini, şehrin merkezinde şehre nefes aldıracak olan Zafran Mesire alanına vereceğiz. Ve inşallah 23 Nisan'da hizmete açacağız” dedi.

ELBÜS İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017 yılında hayata geçirecekleri ve şehrin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Orduevi Kavşağı Köprülü Altgeçit Proje ihalesini gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Yanılmaz, şehir içi ulaşımda Türkiye’de bir ilk olan bataryalı elektrikli otobüs (ELBÜS) ihalesinin bugün gerçekleştirildiğini ve 2017 yılında hizmete sunacaklarını kaydetti.

Projelerini bir bir hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Yanılmaz, kolay ve kaliteli bir şehir oluşturma yolunda kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.


ELAZIĞ DEFTERDARINDAN ZİYARET

28. Vergi Haftası kapsamında İl Defterdarı Erdoğan Yıldıraner ve beraberindeki üst düzey yetkililer, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret etti. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sağlampınar ve Adnan Yüksel’in de hazır bulunduğu ziyarette bir değerlendirmede bulunan Başkan Alan, Elazığ’ın vergisine sadık bir il olduğunun altını çizdi.

VERGİ ADALETİNİN SAĞLANMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ

Başkan Alan ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Sayın Defterdarım, 28. Vergi Haftası nedeniyle Odamıza yapmış olduğunuz nazik ziyaretiniz için sizlere ve şahsınızda tüm Defterdarlık çalışanları ve bağlı birimlerinde görev yapanlara saygılarımı sunuyorum.

Sizlerin de yakından şahit olduğu üzere, Elazığ bulunduğu coğrafyada vergisine en sadık illerin başında yer almaktadır.

Ticaretin ve piyasa koşullarının her geçen gün ağırlaştığı bir ortamda, vergi adaletinin tam olarak tabana yayılması hususu uzun yıllardan beri konuşulmakta olup, iş dünyasının da en büyük beklentisidir.

Vergi adaletinin sağlanması ve tüm toplum tarafından kabul görmesi anlamında özellikle son yıllarda önemli düzenlemeler de yapılmaktadır. Bu düzenlemelerin STK’larla istişare içerisinde yapılması en büyük temennimizdir.

Sayın Defterdarım; Odamız Elazığ Defterdarlığı ve tüm bağlı birimleriyle iyi niyet duygularıyla ilimize hizmet vermektedir. Bu yakın işbirliğini sağladığınız için öncelikle sizlere teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu anlamda Odamız ve Şahsım adına Vergi Haftası münasebetiyle şahsınızda tüm çalışanlarınızı bir kez daha kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

AMAÇ VERGİ BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK

Elazığ Defterdarı Erdoğan Yıldıraner de konuşmasında, “Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödemek alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında “Vergi Haftası” kapsamında etkinlikler yapılmaktadır.

Etkinler kapsamında İlimizde en fazla vergiyi veren iş dünyasının çatı örgütü olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ediyoruz. Sayın Başkanımızın nazik kabulü için teşekkür ediyorum. Vergilendirme noktasında son mevzuatlar ve değişikliklerle ilgili olarak sizlerle yakın temasta olacağımızı ifade etmek isterim. Ben bu düşüncelerle Vergi Haftası’nın bir kez daha ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım” dedi.