Elazığlı gençlerden Suriyelilere sıcak yemek

Elazığ'da bir grup hayırsever genç tarafından toplanan yardımlarla 400 Suriyeli mülteciye sıcak yemek dağıtıldı.

Elazığlı gençlerden Suriyelilere sıcak yemek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir grup genç arkadaş tarafından mültecilerin yoğunlukta yaşadığı Sanayi Mahallesi'nde aralarında yetim, engelli, dul ve yaşlıların da olduğu yaklaşık 400 ihtiyaç sahibine sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

Grup adına açıklamada bulunan Muammer Barutçu, hayırseverlerden toplanan yardımlarla muhacir kardeşlerini sevindirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yardımlar konusunda kendilerine yol gösterenlere teşekkürlerini ileten Barutçu, şöyle konuştu:  "Ülkemize hicret eden muhacir kardeşlerimizin sıkıntılarını giderme noktasında genç kardeşlerimizle beraber 400 kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptık. Hizmetimizdeki gayemiz de binlerce yıllık medeniyetimizin bizlere yüklediği sorumluluğun şuuruyla hareket etmeye çalışıyor olmamızdır. Ecdadımızın ırk din ayrımı yapmadan dünya medeniyetine, dünya insanlığına kazandırdığı değerleri sahiplenip canlandırma arzumuzdur."

Yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini ileten Suriyelilerden Muhammed Abbas ise, Türkiye'deki Müslümanlarla kardeş olduklarını ve yapılan bu iyilikleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.