Elazığspor bunu da gördü!

İlimizin en önemli gündem maddelerinden biri de Elazığspor. Birçok spor kulübü gibi Elazığspor da maddi imkânsızlıklar sebebiyle transfer tahtasını açamıyor, futbolcuların yargı kararları ile kesinleşmiş, borçlarını ödeyemiyor ve borç altında günbegün eriyor.

Elazığspor bunu da gördü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber | İlimiz Valisi, Belediye Başkanı ve sponsor kuruluşların desteklerine rağmen bir türlü düze çıkamayan ve transfer tahtasını açamayan Elazığspor için Hacı Murat Yümlü, bir umut ışığı olarak ortaya çıktı.

İl yöneticilerinin mevcut yönetimi istifa etmeye ikna etmek şartıyla Federasyonla ilgili borçları ödeyip transfer tahtasını açacağı vaadinde bulunan Yümlü’ye, Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk’ten olumlu yanıt geldi.

Öztürk’ün “Transfer tahtasının kapanmasına 11 gün kala federasyon ve FİFA nezdindeki borçların ödenmesi karşılığında görevimi bırakmaya razıyım.” açıklamasından sonra Hacı Murat Yümlü görüşmelere başlamıştı.

Bu aşamadan sonra Hacı Murat Yümlü'den bir açıklama daha geldi.

İşte o açıklama:

Elazığ ve Elazığspor kamuoyunun dikkatine...

"Kamuoyunun merak içinde beklentide olduğunu bildiğimiz için sorumluluğumuz gereği bu açıklamayı yapma gereğinde bulunduk.

Zor günler geçiren Elazığsporumuza bu zor süreçte sahip çıkmak ve bu dar boğazdan kurtarmak adına ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız kulübü yönetmeye talip olduk,

2 günlük yoğun çaba sarf ettiğimiz çalışmalar neticesinde tahtaya engel borç dosyalarına baktığımızda Sayın Öztürk’ün daha önce defalarca açıkladığı gibi 24 dosya çözüme kavuşmuş olup sadece 28 dosyanın kalmamış olduğunu gördük bahse konu 24 dosyayla ilgili görüşme yapılmış olabilir fakat her hangi bir ödeme yapılmadığı için toplamda 52 dosya olduğu gibi dosya sayısının daha fazla olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bizim tüm sorunları çözmek adına Sayın Öztürk’ün istifa etmesi gerekirdi Sayın Öztürk istifa etmediğinden dolayı bizler dosyalara resmi olarak hâkim olamadığımız gibi alacaklılar veya vekilleri bizleri resmi olarak muhatap kabul etmemişlerdir. Kaldı ki mevcut yönetim devam ederken bizlerin gidip şu anki yönetim adına ödemeler yapıp gerek transfer tahtasını açmak veya transferler yapmak gibi bir durumumuz söz konusu değildir.

Alacaklı olan gerek futbolcular, teknik direktörler veya vekilleri bizlere son derece olumlu yaklaşmışlardır. Sadece resmi istifa olmadığından dolayı bizlerin gerek transfer tahtasına engel borç dosyalarına gerek yeni alınacak futbolcu transferlerine ödeme yapmamız söz konusu değildir. Dün basın açıklamamda belirttiğim gibi mevcut yönetimin istifasını sayın valimize veya sayın belediye başkanımıza yazılı olarak vermesini açıklamıştık. Gelinen noktada bu isteğimiz mevcut yönetim tarafından kabul görmemiştir. Bundan sonraki süreçte olası yönetim istifasında Elazığsporumuza her zaman sahip çıkacağımızı siz değerli kamuoyuna arz ederim.

Kulüpten tarafımıza gönderilen tahtaya engel borç listesi aşağıdaki gibi değildir. Dosya sayısı 70 civarındadır

Şu an devam eden Elazığspor yönetimine başarılar dileriz.

Saygılarımla

Hacı Murat Yümlü"

Karşılıklı bu açıklamalardan ve restleşmelerden anlaşılacağı gibi Elazığspor, “verdim- almadın” “almaya cesaretin yok-senin de gitmeye niyetin yok” tartışmaları arasında erime trendini devam ettiriyor.

Şehrin de Elazığspor’un da umudu cumartesi günü yapılacak toplantıdan çıkacak sonuca kalmış gibi görünüyor.