Erdoğan, deprem konutlarının satış bedellerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ ve Malatya depremlerinde evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan evlerin satış bedellerini açıkladı.

Erdoğan, deprem konutlarının satış bedellerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ’da 24 Ocak’ta 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından başlanan konut inşaatlarının son aşamasına geldiğini belirterek evlerin satış bedellerini açıkladı.

"ÖDEMELER 20 YIL VADEYLE VE FAİZSİZ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR"

Elazığ ve Malatya depremlerinin ardından başlanan konut inşaatları son aşamasına geldiğini kaydeden Erdoğan, “Bütün bu konutlar şu anda kısa bir zaman sonra bizzat benim de katılacağım törenlerle sahiplerine teslim edecektir. Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızın bu konutlar için ödeyeceği bedelleri de tespit ettik. Buna göre her 2 ilde de 2+1 konutlar şerefiye bedenlerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Aynı şekilde 3+1 konutlar içinde 730 lira ile 995 lira arasında bir bedel belirlenmiştir. Köy evlerinde ise ahırsız olanlarda 790 lira, ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödeme yapılacaktır. Ödemeler 20 yıl vadeyle ve faizsiz olarak gerçekleştirilecektir. Konut inşaatlarının tamamında alt yapı proje ve diğer pek çok yatırım hükümetimiz tarafından bedelsiz olarak yapılmıştır. Ayrıca maliyetlerden ortalama yüzde 40 düzeyinde de indirime gidilmiştir. Bu konutların Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.