Erzincan'da 'Semt Kütüphanesi Projesi' hayata geçirildi
Erzincan'da 'Semt Kütüphanesi Projesi' hayata geçirildi. DAP Bölgesinde okuma kültürünün geliştirilmesi projesi çerçevesinde Erzincan İl Müftülüğü tarafından cami ve Kur'an kursları bünyesinde yapımı tamamlanan yedi adet semt kütüphanesi, hizmete başladı.
Erzincan’da ’Semt Kütüphanesi Projesi’ hayata geçirildi. DAP Bölgesinde okuma kültürünün geliştirilmesi projesi çerçevesinde Erzincan İl Müftülüğü tarafından cami ve Kur’an kursları bünyesinde yapımı tamamlanan yedi adet semt kütüphanesi, hizmete başladı.
Hayata geçirilen kütüphaneler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Yavuz Karabayır, "Yapımı tamamlanan kütüphaneler, Geçit Toki Camii Semt Kütüphanesi, Aydınlıkevler Camii Semt Kütüphanesi, Dedepaşa Kuran Kursu Semt Kütüphanesi, Yalnızbağ Afetevler Camii Semt Kütüphanesi, Ersevenler Camii Semt Kütüphanesi, Akyazı Beldesi Hacıbayram Camii Semt Kütüphanesi ve Yoğurtlu Beldesi Camii Semt Kütüphanesi olmak üzere 7 tanedir. Projelerimizin gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkıları bulunan DAP İdaresine, Valiliğimize, Belediyemize, İl Özel İdaremize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz. Projelerimizi, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kitaba ve bilgiye kolayca ulaşabilecekleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirilebilecekleri, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, zamanlarını verimli şekilde değerlendirebilecekleri, onlara okuma alışkanlığının kazandırılacağı semt kütüphaneleri şeklinde hazırladık. Bu Semt kütüphanelerimizde; Kütüphane (her yaştan insanımıza hitap edebilecek), mescit, bilgisayar odası, okul öncesi 4-6 yaş Kur’an kursu, çocuk oyun alanları, yetişkin Kur’an kursu, mutfak ve toplantı salonu bulunmaktadır" dedi.
Kütüphaneye ve kitaba erişimin zor olduğu şehrin uzak mahallelerinde, doğusunda, batısında, kuzeyinde güneyindeki cami ve Kur’an kurslarının atıl durumda olan yerlerini değerlendirdiklerini ifade eden Karabayır, "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleri ile yapılan çalışmalar sonucunda kullanılmayan durumda olan mekânları şu anda içinde bulunduğumuz çok nezih, temiz, düzenli, sessiz ilim yuvaları haline getirdik. Projelerimizin diğer bir güzelliği de değişik bölge ve mekânlarda, ihtiyaç duyulan mahallerde bulunmasıdır. Böylece amaçlanan hedef, öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın, çok daha kolay bu imkâna kavuşacak olmasıdır. Evlerine yakın bu kütüphanelerde okuma faaliyetini çok rahat bir şekilde yapabilecekler. Özellikle kent kütüphanelerimize, il halk kütüphanesine uzak olup buralara gitmekte güçlük çekenler için yeni fırsatlar hazırlamak ve mahallede bulunan öğrencilere sağlıklı bir ortamda ders çalışma imkânı sunmak üzere DAP ile müftülüğümüz arasında imzalanan protokol ile projeleri gerçekleştirdik. Ahlakî olarak kendisini geliştirmemiş, ailesine, küçüklerine, büyüklerine, toplumuna ve devletine-milletine karşı vazifelerinin farkında olmayan bir insanın hangi ilimle, hangi eğitimle donanırsa donansın kimseye bir faydası olmaz. İşte bu nedenle, insanlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bahsetmiş olduğumuz noktaya getirebilmek için bu tip yerlere ihtiyacımız var. Kütüphane, mescit, Kur’an kursunun bir arada olmasını bu nedenle önemsiyoruz" şeklinde konuştu.