Esnaf Odası Başkanı Evsen'den vekillere çağrı!

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Oda Başkanı Ferhat Evsen, esnafın mağduriyetinin giderilmesi için vekillere çağrıda bulundu.

Esnaf Odası Başkanı Evsen'den vekillere çağrı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Oda Başkanı Ferhat Evsen, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri'ne yapılan faiz güncellemesiyle esnafın yaşadığı sorunları ve mağduriyetleri gündeme taşıdı.

Evsen, esnafın Osmaniye ile aynı statüde olmalarına rağmen kredi faiz oranlarının kapsam dışında tutulduğunu ve bu nedenle ciddi mali kayıplar yaşadıklarını belirtti.

Her gün birçok esnafın oda yönetimine başvurarak, "Başkanım, ne olacak? Böyle devam edecek mi? Hepimiz bir gecede elli bin ile yüz bin TL arasında fakirleşme yaşadık," şeklinde şikayetlerini dile getirdiğini aktardı.

TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül'ün faiz artışlarını kendisinin yaptığını ve toplantı esnasında bu durumu iptal edeceğini belirttiğini söyleyen Evsen, bu konuda 12 esnaf oda başkanının da şahit olduğunu ifade etti.

Evsen, "İnşallah bu konuda sizlerle birlikte hareket edelim ve ilimiz esnafına bir müjde açıklayalım. Bu şehir esnafının hali ortada, bir morale ve müjdeye ihtiyacımız vardır. İnşallah bu sesimize destek olursunuz," dedi.

Evsen, vekillerin Elazığ halkının daha iyi bir yaşam sürmesi için yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, "Kıymetli vekillerimiz, ilimiz insanımızın daha güzel bir yaşam sürmesi adına yaptığınız bireysel paylaşımlar ve çalışmalar için teşekkür ediyorum, başarılar ve kolaylıklar diliyoruz," diye ekledi.