Eti Krom'un itibarını zedelemişiz

Son Dakika 23 olarak 13.08.2024 tarihinde 'Eti Krom doğa kirliliği için bakanlığa şikayet edildi' başlıklı haberimize ilgili firma tarafından itiraz geldi.

Eti Krom'un itibarını zedelemişiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Söz konusu itiraza yönelik cevaplarımızı sona saklayarak önce ilgili firma tarafından yayın kuruluşumuza gönderilen metinine bakalım.

"Sayın Son Dakika 23 Haber Sitesi;

www.sondakika23.com adlı haber sitesinde 13.08.2024 tarihinde yayınlanan “Eti Krom doğa kirliliği için bakanlığa şikayet edildi” başlıklı haberde ( https://www.sondakika23.com/eti-krom-doga-kirliligi-icin-bakanliga-sikayet-edildi/120954/ ) haberin başlık olarak sunumu ve Şirketimizle ilgili haberin veriliş şekli Şirketimizin ticari itibarını zedeleyici unsurlar ihtiva etmektedir.

Haberde açıklamalarına yer verilen Sayın Altınışık’ın bahsettiği şekilde Şirketimiz aleyhinde delil ve dosyaların varlığı söz konusu olmayıp, tüm bunlar iddialardan ibarettir.

Şirketimiz faaliyet göstermeye başladığı tarihten itibaren bugüne kadar yaptığı tüm çalışmaları almış olduğu yasal izinler ve resmi makamların periyodik denetimleri çerçevesinde gerçekleştirmiş olup, buna ilişkin tüm bilgi ve belgeler adli makamlara sunulmuştur.

Haberde kullanılan fotoğraf ise Şirketimizin Kovancılar’da bulunan Ferrokrom fabrikasının görüntüleridir. Sayın Altınışık tarafından şikayet konusu edilen yer fabrika değil maden sahasıdır.

Belirtilen nedenlerle işbu cevaplarımızın tekzip hakkı çerçevesinde yayınlanmasını rica eder, konuyla alakası bulunmayan fabrika sahası fotoğrafının kaldırılmasını rica ederiz.

Saygılarımızla,

Eti Krom A.Ş. Vekili

Av. Mehmet Serdar Ünal                                                                      

Yayımlanan haber bizzat haber sitemiz tarafından yazılıp servis edilmiş bir haber olmayıp, abonesi olduğumuz bir haber ajansı tarafından yapılmış ve başta yerel televizyonlarımız, yerel gazetelerimiz olmak üzere bütün haber sitelerinde hatta sosyal medya mecralarında yayılanmış bir haberdir.

Açıklamada geçen; “Haberde açıklamalarına yer verilen Sayın Altınışık’ın bahsettiği şekilde Şirketimiz aleyhinde delil ve dosyaların varlığı söz konusu olmayıp, tüm bunlar iddialardan ibarettir.” İfadesinin muhatabı da bizler değil iddiaların sahibidir.  Bizler yapılan açıklamayı vermek dışında herhangi bir ekleme ve çıkarma yapmış değiliz.

Yine ilgili firmanın açıklamasında yer alan; “Haberde kullanılan fotoğraf ise Şirketimizin Kovancılar’da bulunan Ferrokrom Fabrikası'nın görüntüleridir. Sayın Altınışık tarafından şikayet konusu edilen yer fabrika değil maden sahasıdır.” Cümlesi sorunun fabrikada değil maden sahasında olduğu ifadesi talihsiz bir açıklamadır.

Bizler Son Dakika 23 olarak ilimize katma değer üreten firmalarımızın işlerini zorlaştırmak yerine her zaman kolaylaştırmak ve bu firmalarımızın doğru uygulamalarının yanında varsa yanlışlarının da karşında olan bir yayın anlayışına sahibiz.

Ulusal bir ajans tarafından servis edilen bir haberin yayınlanması, kullanılan resimden dolayı alınganlık gösterilmesi ve şirketin itibarının zedelenmesi gerekçesiyle tekzip yayınlanmasının istenmesi, geçtiğimiz aylarda ilgili firmanın hangi platformlarda ve nasıl gündeme geldiği gerçeği düşünülürse abesle iştigaldir.

İlgili firma gerek siyasi partilerin gurup toplantılarında, gerek TBMM genel kurulunda ve özellikle de firma yetkilisinin işçilerle yaşadığı diyalog görüntülerinin tüm sosyal medya mecralarında yayınlanmasıyla yeterince tanımış ve bilinmişken, firmanın bir çevre haberi ve resim sebebiyle gösterdiği alınganlığı gereksiz bulmakla birlikte iddialara cevap verme yerine olayı hedefinden saptırma gayreti olarak değerlendiriyoruz.