Ev almanın tam zamanı

Emlak piyasasında Elazığ'da söz sahibi olan firmaların başında yer alan Emir Emlak yetkilisi Mehmet Bak, 'Konut arzının büyük oranda arttığı bu dönemde ev sahibi olma hayali kuranlar için konut sahibi olmanın tam zamanı' dedi.

Ev almanın tam zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emlak piyasasının ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Bak, konut sahibi olmak isteyenler için bir yandan mevsimsel koşullar doğrultusundaki artan konut arzı, bir yandan da bankaların farklı vade ve faiz oranlarıyla sundukları konut kredilerinin cazip koşullar oluşturduğunu kaydetti. Elazığ’da emlak piyasasında bu dönemde ciddi hareketlenmeler yaşadığına dikkat çeken Mehmet Bak, ülke ekonomisindeki güven ve istikrarla birlikte yatırımcının önünü daha net görmesinin emlak piyasasına da son derece önemli yansımalarda bulunduğunu ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte sektörde ciddi bir talep artışı yaşandığını kaydetti. Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında yer aldığına dikkat çeken Bak, “Uzun vadede her dönem, en çok kazandıran sektör emlak sektörüdür. Önümüzdeki süreçte emlak piyasasında yukarı doğru bir yükseliş bekliyoruz. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için farklı seçeneklerde sunulan konut kredileri şuan için en avantajlı koşullardadır. Bu koşulların daha aşağıya düşmesini beklemiyoruz. Aksine faiz oranlarında yükseliş görülebilir. Bu nedenle konut almak için harekete geçmenin tam zamanıdır” diye konuştu.

KURUMSAL FİRMA DESTEĞİ ALMALISINIZ

Gayrimenkul satışlarında veya kiralamalarında kurumsal emlak firmalarından destek alınmasının önemine vurgu yapan Emir Emlak yetkilisi Mehmet Bak, konut sahibi olmak isteyenlerin kurumsal bir emlak firmasına giderek isteklerini ve bütçelerini paylaşarak, doğru ve güvenli biçimde bir ev almalarının kendileri için avantaj sağlayacağını söyledi. Bazı alıcıların komisyon ödemek istemedikleri için kendi araştırmaları ile alım yoluna gittiğini ve bu durumda çok daha büyük maliyetler üstlendiklerini belirten Mehmet Bak, “Müşteri tarafından tercih edilmese de aslında ödedikleri komisyon alacakları evin teminatıdır. Çünkü profesyonel yardım alıcıyı birçok sıkıntıdan korumaktadır. Alım işlemleriniz tamamlanana ve daireniz teslim edilene kadar emlak danışmanları, pazarlık, sözleşme ve teslimat sürecinde sizin hakkınızı korumakla yükümlüdür. Bu da müşteri için çok büyük rahatlık ve avantaj sağlamaktadır” diye konuştu.