Fethi Sekin Şehir Hastanesi kanserle mücadeleye devam ediyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, kanser hastalığının erken teşhis ile önüne geçilebileceğini ve kanser hastalıklarına karşı gerçekleştirdikleri ameliyatlarla başarılara imza attığının altını çizdi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi kanserle mücadeleye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Genel Cerrahi Kliniğinde güçlenen hekim kadrosu ile yapılan operasyonlar ile hastalarımıza hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Solunum yollarına bası yapan dev guatr nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği saptanan 69 ve 72 yaşlarındaki iki kız kardeş, Genel Cerrahi kliniği hekimlerinden Op. Dr. Abdullah Kut tarafından ameliyat edildi. 72 yaşındaki hasta, daha önce olduğu ameliyatlar sonucunda sağ taraf ses tellerini çalıştıran sinirin hasarlı olması nedeniyle ameliyat yüksek risk altında sinir monitorizasyonu eşliğinde yapıldı. Sol taraf ses telleri korunan hasta ameliyat sonrası yoğun bakım ve trakeostomi ihtiyacı olmadan serviste takibe alındı.  Aynı ailede benzer sıkıntıları olan iki hastamızın yapılan operasyon sonrasında yeniden rahat yemek yemesi, nefes alması, sesine kavuşması herkesi mutlu etti.

Onkoloji hastaları da yapılan kapalı operasyonlarla sağlığına kavuşuyor. Hastanenin hekimlerinden Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Azmi Lale, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Remzi Kurt ve Genel Cerrahi Uzmanı Ahmet Aslan tarafından 93 yaşında çekum (kalın bağırsak başlangıcı) yerleşimli yaklaşık 10 cm çapında kitlesi olan hasta opere edildi.

Yandaş hastalıkları, daha önce geçirilmiş karın cerrahisi ve buna bağlı karın içinde yaygın yapışıklıkları olmasına rağmen onkolojik cerrahi prensiplerine uygun bir cerrahi yaklaşımla kapalı kanser ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi. Hasta başarılı geçen ameliyat sonucu 2. gün ağızdan beslenmesine başladı, 5. gün taburculuk aşamasına gelerek sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hekimleri ''Kanser hastalığını erken teşhis edildiğinde ve deneyimli ellerde uygulanan cerrahi girişimler sayesinde yenebileceğimizi, hastalığın insan üzerinde oluşturacağı etkilerin önüne geçilebileceğimizi unutmamalıyız.'' dedi.