FHGC Başkanı Gürtürk'ten Bakan Kurum'a basına konut talebi

FHGC Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ'daki basın mensuplarının konut sahibi olabilmesi için hazırladığı dosyayı Bakan Murat Kurum'a sundu.

FHGC Başkanı Gürtürk'ten Bakan Kurum'a basına konut talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Serkan Gürtürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Elazığ’da görev yapan basın mensuplarına TOKİ aracılığıyla konut yapılması amacıyla hazırladığı talep dosyasını sundu.

Dosyayı inceleyen Bakan Kurum, bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını ve basın mensuplarının konut sahibi olmaları noktasında gayret göstereceklerini ifade etti.

Başkan Gürtürk, yaptığı açıklamada, “1 Mayıs 1930’da kurulan ve halen yayın hayatına devam eden Turan Gazetesi ile yaklaşık bir asırlık geçmişe sahip olan Elazığ basını, günümüzde de hem televizyon, hem yazılı, hem de internet haberciliği alanında bölgesinde önemli bir konumdadır. FHGC olarak üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Zor şartlarda ve asgari ücret düzeyinde medya sektöründe çalışan üyelerimizin sosyal konut statüsünde ev sahibi olmaları konusunda Bakan Murat Kurum’a dosya takdim ettik,” dedi.