Fırat Üniversitesi 21. oldu

Fırat Üniversitesi, 'Ranking Web of Universities' sıralamasında 207 Türk Yükseköğretim kurumu arasında 21. sırada yer aldı.

Fırat Üniversitesi 21. oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akademik başarıları ve Türkiye ile Dünya sıralamasındaki yeriyle adından sıkça söz ettiren Fırat Üniversitesi, yılda iki kez yayınlanan “Ranking Web of Universities” sıralamasının Temmuz ayında yayınlanan son listesinde 207 Türk Yükseköğretim kurumu arasında 21. sırada 31 bin Yükseköğretim kurumunun bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında ise bin 320. sırada yer aldı.

Üniversitelerin sıralaması olan Ranking Web, hem webometrik (tüm görevler) hem de bibliyometrik (araştırma görevi) göstergelerini kullanmaktadır. Ranking Web’in birincil amacı, Üniversiteler tarafından üretilen bilgiye Açık Erişimi teşvik etmek. Metodoloji olarak, görünürlük (web içeriği etkisi), şeffaflık (en çok alıntı yapılan araştırmacılar) ve mükemmellik (en çok alıntı yapılan makaleler) göstergeleri kullanılmakta.

Üniversitelerin; etki, açıklık ve mükemmellik sıralamasına göre değerlendirildiği araştırmada; Fırat Üniversitesi’nin etki sıralaması 4 bin 797, açıklık sıralaması 754 ve mükemmellik sıralamasında ise bin 140 oldu.

Bu parametrelerle genel değerlendirmede Webometrics Sıralaması’na göre Fırat Üniversitesi büyük bir başarı göstererek 207 Türk Yükseköğretim kurumu arasında 21. sırada ve 31 bin Yükseköğretim kurumunun bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında ise bin 320. sırada yer aldı.

Fırat Üniversitesi’nin Webometrics’teki başarısına ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Fırat Üniversitesi olarak eğitimde kalite ve öğrenci odaklılığı merkeze alırken sürekli olarak gelişimi ve başarıyı hedefliyoruz. Her yıl dünya üniversiteleri arasında yerimizi almak ve bu yükselişin arttığını görmek hem üniversitemiz hem de şehrimiz adına önemli bir gururdur. Uluslararası alandaki başarılarımız ile üniversitemizin görünürlüğünü artırmakta, sosyal anlamda farkındalık oluşturmaktayız. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim verebilmek adına, çalışmalarımız aynı düzende ve hız kesmeden devam edecektir. Bu başarıların sağlanmasında emeği geçen tüm akademik, idari personellerimize ve sevgili öğrencilerimize ayrıca yürekten teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.