Doğunun gizli denizi Hazar Gölü, misafirlerini ağırlamaya başladı
3 tarafı sularla çevrili olduğu için Türkiye'nin yarım adası konumunda bulunan Elazığ'da 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü, hem bunaltıcı sıcaklar hem de Covid-19 kısıtlamalarının esnetilmesiyle tatilciler tarafından ilgi görmeye başladı.
Sivrice ilçesinde bulunan, Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü'nün kıyılarına tatilciler Covid-19 tedbirlerinin esnetilmesiyle ilgi göstermeye başladı. Özellikle Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Şırnak, Şanlıurfa ve Mardin başta olmak üzere birçok şehirden her yıl çok sayıda tatilcinin tercih ettiği Hazar Gölü'nde sezon açıldı.

Oğlu ve annesiyle birlikte geldiklerini dile getiren Neslihan Sırlıer ise “Güzel vakit geçirmek için geldik. Malum Pazar günleri kapalı. Havalar sıcak ama sanki suyun soğukluğu fazlasıyla üzerimizde o yüzden idare ediyoruz ve güzel gidiyor. Her yaz buradayız. Hazar Gölü çok başka bir yer bizim için özel. Elazığ’ın vazgeçilmez bir yeridir” diye konuştu.