FÜ Çiftçi Eğitim Merkezi'nde sertifika töreni

Fırat Üniversitesi (FÜ) Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Damızlık Hayvan Seçimi ve Özellikleri' eğitim programını tamamlayan hayvan yetiştiricilerine sertifika verildi.

FÜ Çiftçi Eğitim Merkezi'nde sertifika töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, FÜ Çiftçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan sertifika töreninde, kursu başarıyla tamamlayan 30 hayvan yetiştiricisi sertifikalarını aldı.

Törende konuşan FÜ Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, Tarımsal Eğitim Projesi kapsamında finanse edilen 2017 yılı eğitimlerinin sonuncusunu düzenlediklerini ifade etti.

2017 yılı içerisinde üretici ve yetiştiricilere yönelik olarak 30 eğitim programı düzenlediklerini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"2018 yılı içerisinde de çok sayıda eğitim programı planlıyoruz. Özellikle arıcılık konusunda eğitim programı yapılması yönünde çok istek aldık. Bu doğrultuda 2018 yılında arıcılık konusunda üretici ve yetiştiricilere yönelik eğitim programları da düzenleyeceğiz."

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Ümit Fırat Turan ise, Elazığ'ın ilçe ve köylerinde yaşayan halkın çoğunun büyük ve küçükbaş hayvancılıkla geçimlerini sağladıkları için bu eğitimlerin yetiştiriciler için çok önemli olduğunu vurguladı.

Turan, desteklerinden dolayı FÜ Rektörlüğü'ne teşekkür etti.