FÜ'de yeni bölümler büyük ilgi gördü

Fırat Üniversitesi'nin akademik ve fiziki gelişimi yükselişte yüzde 97.13 kontenjan doluluk oranına ulaştı.

FÜ'de yeni bölümler büyük ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fırat Üniversitesi, sağlam akademik altyapısı, modern fiziki imkanları ve artan öğrenci sayısıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre elde edilen başarı, üniversitenin yükselen başarısının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yılki YKS sonuçlarına göre %97.13'lük yüksek bir kontenjan doluluk oranına ulaşan Fırat Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine oldukça iddialı bir başlangıç yapmış durumda.

FÜ'de yeni bölümler büyük ilgi gördü

Yeni akademik yıl için 10 Bin 407 kontenjan ayrılan Fırat Üniversitesine, 10 Bin 108 öğrencinin yerleşmesi, kontenjan doluluk oranının %97.13 olarak gerçekleştiğini gösteriyor.

Bu etkileyici oran, üniversitenin nitelikli eğitim kadrosu, modern kampus olanakları ve öğrenci dostu yaklaşımı sayesinde her geçen yıl daha fazla öğrencinin tercih ettiğini gözler önüne seriyor.

FÜ'de yeni bölümler büyük ilgi gördü

Üniversitenin başarısı sadece kontenjan doluluk oranıyla sınırlı değil. Açılan yeni bölümler de büyük ilgi görerek yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Eczacılık, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Sanat Tarihi gibi alanlarda eğitim sunan Fırat Üniversitesi, bu bölümlerdeki yüksek taleple geleceğin alanlarında da ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.

FÜ'de yeni bölümler büyük ilgi gördü

Fırat Üniversitesi'nin artan öğrenci sayısı ve genişleyen akademik yelpazesi, üniversiteye olan talebin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Umarız ilerleyen yıllarda başta Hukuk Fakültesi olmak üzere birçok yeni bölüme de ev sahipliği yapmış olur.