FÜ'den uluslararası başarı

Fırat Üniversitesi, 2025 yılı QS Avrupa Üniversiteler sıralamasında 501-510 bandında yer aldı. Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ise ilk 17'de bulunuyor.

FÜ'den uluslararası başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi (FÜ), dünya üniversiteleri arasındaki sıralamasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.

Son açıklanan 2025 yılı QS Avrupa Üniversiteler sıralamasında FÜ, 501-510 bandında yer aldı.

Türkiye'de listeye girebilen 72 üniversite arasında ilk 24'e giren FÜ, devlet üniversiteleri arasında ise ilk 17'de yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üniversitenin eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmaları ile Türk Yükseköğretim sistemi içerisinde adından söz ettirdiğini vurguladı. Prof. Dr. Göktaş, "Üniversitemiz son yıllarda verdiği eğitimin kalitesi, yaptığı bilimsel araştırmaların sayısı ve kalitesi ile Türk Yükseköğretim sistemi içerisinde adına yakışır bir seviyeyi yakalamıştır. Uluslararası sıralamalarda her geçen yıl daha da yükselen bir üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz, gelecek süreçte hem ülke hem de dünya sıralamalarında üniversitemizin adını çok daha yukarılara yazdırmak olacaktır. Bu başarılarda emeği geçen akademisyenlerimiz, idari personellerimiz ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum." dedi.