Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den Elazığ'a destek

Elazığ'da başlatılan '#sahipsizElazığ' kampanyasının kısa sürede yayılarak ülke gündeminde yer alması üzerine Gelecek Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, Son Dakika 23'e özel açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den Elazığ'a destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Giresun’da meydana gelen sel felaketi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, felaketten zarar gören esnafa karşılıksız 50 bin lira hibe desteği verileceğini açıklamıştı.

Bunun üzerine, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve bu desteklerden karşılıksız faydalanamayan Elazığ halkı sosyal medya hesaplarında “#sahipsizElazığ” etiketi açarak  tepki gösterdi.
Temurci, Son Dakika 23’e yaptığı açıklamada başlatılan bu mücadelede Elazığlıların yanında olacaklarını söyledi.

“Elazığlı kardeşlerimizin Giresun'da selden mağdur olan afetzedelere yönelik yapılan yardımdan dolayı her hangi bir şikayetleri yok” şeklinde konuşan Temurci, şöyle devam etti:

”Elazığlı kardeşlerimiz sadece şunu söylüyorlar. ‘Devlet kendi vatandaşları arasında ayrım yapmaz. Giresun’a ne yapıldıysa ne eksik ne fazlası yapılsın,bize de eşit  muamele yapılsın.’ Bizde bunu çok doğru bir talep olarak değerlendirdik. Burada iki şehrimizde, Allah tekrarını göstermesin, bir tanesinde sel bir tanesinde deprem felaketi meydana geldi. Dolayısıyla devletin bir tarafta hibe olarak destek verip, diğer tarafta ancak belirli şartları taşıyabilen esnafa geri ödemeli faizli kredi şeklinde destek vermesi sadece Elazığlı kardeşlerimizi rahatsız etmedi. Bu durum Giresunlu kardeşlerimizi de rahatsız etti. Onlar tabi ki Elazığ’daki durumu bu kadar detaylı bilmiyorlardı. Biz Elazığ halkımızın  bu çıkışının ardından ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz "Adil olun. Ülkede herhangi bir yerde bir felaket yaşandığında en azından adaleti gösterin ki millet bu şekilde devletine olan güveni kaybetmesin.” dedi. 

“ELAZIĞ 6.8 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİN ETKİLERİNİ YAŞIYOR”

Elazığ’da yaşanan depremin izlerinin halen devam ettiğini kaydeden Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Elazığ’ın merkezinde bir iki site haricinde henüz daha yıkımı bitmemiş sıkıntılı yerler var. Kira ödemeleri konusunda sıkıntılar var, ekonomik faaliyetler açısından felç olmuş bir şehir tablosu var. Dolayısıyla Elazığ 6.8 şiddetindeki depremin ağır sonuçlarını yaşamaya devam ediyor. Yaralar henüz tam anlamıyla sarılamamışken Elazığ halkımızın Giresun’daki hibeden dolayı kendilerine de aynı hakkın  sunulmasını talep etmeleri gayet doğaldır. Elazığlıların Giresun’a yapılan hibe ilgili sorunları yok. Niçin Elazığ’a yapılmadığını soruyorlar. Gelecek Partisi olarak lütfen bu ayrımı yapmayın şeklinde iktidara  sesleniyoruz. Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyi ve Güneyi ile bütün şehirler bizim, bütün insanlar bizimdir. Devlet herkese eşit şekilde destek sağlamakla ve hakkaniyetli davranmak zorundadır.”

“DEVLETİMİZİN DEPREM SONRASI CİDDİ ÇALIŞMALARI OLDU”

Yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşması gerektiğini vurgulayan Temurci, “Devletimizin deprem sonrası ciddi çalışmaları oldu. Bizde Sn Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte depremden sonra yaptığımız ziyaret esnasında yapılan çalışmaları yerinde gördük. Ancak şuan deprem sonrası Elazığ’ın sorunları ne kadar çözüldü diye sorarsanız bunu en iyi Elazığ halkı yaşayarak hissediyor. Devlete aidiyet bağı yüksek olan Elazığlı kardeşlerimizin sesinin bu kadar fazla çıkması depremin olumsuz etkilerinin halen ortadan kalkmadığına işaret ediyor. 
Biz Gelecek Partisi olarak aziz şehrimiz Elazığdaki sorunları bundan sonra yakından takip etmeye ve halkımızın dertlerini paylaşmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.