Genç MÜSİAD Akif'i Andı

Genç MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından 'Akif'i Anlamak' isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Genç MÜSİAD Akif'i Andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

reklam
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi'nde, Genç MÜSİAD üyeleri tarafından düzenlenen 'Akif'i Anlamak' söyleşisine konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Özdemir katıldı. Söyleşiye Genç Müsiad Elazığ Şube Başkanı Yunus Evliyaoğlu, Genç Müsiad yönetim kurulu ve davetliler katıldı. FÜ Fen Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Özdemir, Akif’in hayatını ve yaşadığı dönemlere değinerek geniş bilgiler verdi. Mehmet Akif Ersoy'un çocukluk döneminden beri bilgili bir şekilde yetiştiğini dile getiren Özmedir, "Yaşadığı dönemin sürekli bir kültür karmaşasına maruz kaldığını biliyoruz. Mehmet Akif Ersoy o dönemin kültür karmaşasına şahit olmuş ve bir şeyleri önceden görmüş ki bugün burada konuşuluyor" dedi.
 
Söyleşinin ardından Mehmet Akif Ersoy'un ölümüyle ilgili soruları da cevaplayan Özdemir, "Evet, Mehmet Akif, siroz hastalığına yakalanarak öldü. Ama Mehmet Akif, gönüllü sürgünlük yaptığı yıllarda ki daha öncesinde de Mısır’a gider gelirdi. O dönemde, araştırmalarıma ve çalışmalarıma dayanarak söylüyorum Mısır’a gidip de siroz olmayan kimse yoktur. İşte Akif siroza böyle yakalanmıştır. Ve ölümünde ise tabutunu sadece İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve yolda görenler taşımıştır” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı hadiselerle birlikte artık acı eşiğinin dayanılmaz noktaya gelmesinin ardından o dönemde yeni bir düşünce yapısı oluştuğunu ifade eden Özdemir, “Artık batılı anlamda bir ülke yapısı oluşacaktı. Batı gibi bir düşünür, batılı gibi yaşayış tarzınız olacaktı. Böylesi bir sitemin içinde elbette Akif bunu kabul etmeyecekti. Bu dönemin getirdiği sıkıntılarla Mehmet Akif bu duruma karşı 11 yıla yakın olarak Mısır’a gitmiştir. Orada da siroz hastalığına yakalanarak vefat etmiştir. Akif, alim ve arif bir insandı. Onu anlamak için onun yaşadıklarını yaşamak gerek. Fakat ne kadarını yaşayabilir ve göğüs gerebiliriz. İşte bu sorunun cevabını kendimize verdiğimizde, nefsimizle yüzleştiğimizde Akif olabilmenin ne demek olduğunu o zaman anlayabiliriz” diye konuştu.