Gençlerden 'Kitap Kumbarası' projesi

Erzincan Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere Kitap Kumbarası projesini başlattı.

Gençlerden 'Kitap Kumbarası' projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere "Kitap Kumbarası" projesini başlattı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında start alan proje ile toplanan kitaplar il genelinde ihtiyaç duyulan öğrencilere gönderilecek. Kent Konseyi Gençlik Meclis üyeleri, tasarlanan kumbaraya ilk kitapları koyarak projenin startını verdiler. Proje hakkında bilgi veren Erzincan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Kayser, “Bu projeyi yaklaşık iki ay önce tasarladık ve startını verdik. Kitaba ulaşmakta güçlük çeken öğrencilerimizin bu eksikliklerini tamamlamak amacıyla böyle bir proje başlattık. Bu kumbara projesini ilk etapta 3 tane olarak planlayıp Belediye Başkanımıza sunduk. Kendisi böylesine önemli bir projenin kentin tüm mahallelerinde olması gerektiği ifade ederek bizleri mutlu etmiştir. Şimdi amacımız Erzincan’ın 25 Mahallesinde Muhtarlık binalarının yanı başına bu kitap kumbaralarının yerleştirmek. Kampanyayı 1 adet kitap kumbarasıyla başlattık. Ancak ilerleyen süreçte kumbaraların sayısını yükselteceğiz” dedi.

Kumbaraların belirli aralıklarla boşaltılacağını belirten Başkan Kayser, “Kitap kumbaraları birikince boşaltıp, Gençlik Meclisimizde Tasnif ettikten sonra elde ettiğimiz kitapları daha önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" diye konuştu.

Kitap kumbarasına atılacak her kitabın taşıyacağı öneme işaret eden Kayser, "Kitap okuyan insanlar çevresinde olup bitenlere karşı daha duyarlı refleksler gösteriyor. Bu projede paylaşma, kardeşlik bilincini artırmayı hedefledik." dedi.