Gençlik kalemiyle genç kalın

Güzellik Uzmanı Necla Bak, Dermapen (Gençlik kalemi) hakkında bilgiler verdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gençlik kalemiyle genç kalın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cilt bakımı yöntemleri arasında oldukça revaçta olan dermapen (Gençlik kalemi) cildimizde görmeye dayanamadığımız cilt problemleri arasında olan lekeler ve kırışıklıklar daha çok kış aylarında yapılan Dermapen (Gençlik kalemi) işlemiyle artık yok oluyor.

Dermapen uygulaması nedir? Kimlere yapılır veya yapılmaz? Dermapenin faydaları nelerdir? İşlem hakkında merak edilen daha birçok noktaya değinerek, Güzellik Uzmanı Necla Bak, dermapen (Gençlik kalemi) hakkında uygulama esnasında sorularımızı yanıtladı.

Dermapen işlemi, makro ve mikro uçların bulunmuş olduğu cilde belirli titreşim dalgalarıyla nüfuz eden, belirli aralıklarda yapılan bir uygulamadır. Uygulamanın bir seansı yaklaşık 45 dakika sürmekte.

Yaz sezonunda rafa kaldırılan dermapen tedavi yöntemi kış aylarında yapılmaktadır. Cilt lekelerine karşı gerçekleştirilen klinik uygulamaların da kış aylarında yapılması uzmanların ortak fikri.

Güzellik Uzmanı Necla Bak da uygulamanın kış aylarında yapıldığı zaman daha konforlu ve daha etkili bir tedavi olacağını söylüyor.

Dermapen işleminin çok tercih edildiğini belirten Güzellik Uzmanı Necla Bak, işlem için “Yapılabilecek güzel bir tedavi yöntemidir. Dermapen uygulama olarak tabi ki her cilde yapılır ama yapılmayacak cilt durumları da vardır” dedi.

Güzellik Uzmanı Necla Bak, ciltte aktif akne, sivilce ve skar yoğunluğu bulunuyorsa Dermapen işleminin yapılamaycağına dikkat çekerek; kuru, hassas, anti anging, karma ve yağlı ciltler için Dermapen uygulamasının uygun olacağına dikkat çekti.

Güzellik Uzmanı Necla Bak, dermapen tedavisi öncesinde cildin işleme uygun olup olmadığına bakıldığını belirtti. Bak, kişinin yapılabilecek işlemler öncesinde herhangi bir kimyasal süreçten geçmemesi gerektiğini dolgu ve botoks işlemini de yaptırmamış olması gerektiğini vurguladı.

Daha çok kış aylarında yapılması tercih edilen dermapen tedavisi başlamadan önce kişiye ilk olarak detaylı cilt bakımı yapılıyor. Cilt temizlemesi yapılırken aynı zamanda tedavi uygulanacak kişinin cilt analizi de yapılmış oluyor.

Dermapen İşlemi öncesinde makyaj da dikkat edilen nokta arasında. Ciltteki makyaj iyice temizlendikten sonra detaylı yapılacak olan cilt temizliğine geçiliyor.

Adım adım ilerleyen temizlik aşamaları ise şöyle; cilt yapısına uygun olan köpük ile temizleme,  peeling uygulanarak buharda bekleme, vakumla temizleme adımı tamamlandıktan sonra ise  jet peeling aşamasına geçiliyor.  Böylelikle cilt temizleme ve hazırlık süreci tamamlanmış oluyor daha sonra asıl işlem dermapen’e geçiliyor.

Dermapen işleminin ilk aşamasında uygun başlıkların seçimi yapılıyor. Başlık seçimi ardından seçilen serumlar da kullanılarak işlem başlıyor ardından maske uygulamasıyla son buluyor.

Dermapen tedavisi kimlere yapılmaz, yaş sınırı var mıdır? Sorusuna Güzellik Uzmanı Necla Bak, “18 ve 65 yaş aralığında yapılabilecek bir uygulamadır. Ergenlik ve gelişim yaşındaki gençlerimizi düşünürsek, aktif akne ve skar varsa o yaş grubunda aktif akneye yapamıyoruz. Hamile grubuna da bu işlemi yapamıyoruz onun dışında sağlık problemi yoksa kişinin 18-65 yaş grubuna yapılabilir” şeklinde yanıt verdi.

Dermapen uygulaması iğneli işlem olması sebebiyle akıllara en çok acı hissiyatını getiriyor. Bak ise, işlem sırasında acının daha çok geçiş noktalarında olacağını ifade ederek “ Bıyık bölgesi ve alın bölgesi acının hissedildiği bölgelerdir, bu durum biraz da dirençle alakalıdır” dedi.

Halk arasında dermapen uygulamasının daha çok leke tedavisi olarak bilinmektedir. Dermapen uygulamasının leke tedavisinin yanında cilde canlandırma, yenilenme, aydınlık sağlıyor. Dermapen tedavi yöntemiyle var olan kırışıklıkların da ortadan kalktığı görülmektedir.

Dermapenin bilinmeyen faydalarına da değinen Güzellik Uzmanı Necla Bak, “ Dermapen leke tedavisinin yanında çatlak da onarır, cilt canlandırıcı etkisi de vardır.  Saçlara da uygulama yapılır, göz etrafında da morlukta da tercih edilebilir” açıklamasını yaparak uygulamanın farklı kullanım alanlarının olduğunun da bilgisini verdi.

İşlem esnasındaki kanamalar bazı kişilerde yoğun bazı kişilerde ise çok az görülmektedir. Halk arasında kanamanın çok olması işlemin daha etkili olduğu düşüncesine varmıştır.  Uygulama sırasındaki kanamalara yönelik açıklama yapan Güzellik Uzmanı Necla Bak, “ Bu durum cilde göre değişir, kanama ve kızarıklık elbette olacak ama her ciltte kızarma ve kanama oluşacak diye bir kural yoktur.”  Diyerek halk arasında yanlış bilinen bir doğruya netlik kazandırdı.

Bak, işlem sonrasında tedavi gören kişilerin dikkat etmesi gerektiği noktaların da bilgisini verdi. “ Tedavi sonrasında aynı gün içerisinde duş almamalıdır. Yüzünü çok sıcak suyla yıkamamalı, seans sonrasında akşam onarıcı kremler kullanmalı, güneş kremi kullanmalıdır” .

Dermapen işleminin son aşamasına yaklaşıldığında sıra, soğuk şekilde muhafaza edilen maske aşamasına geliyor. 20 dakika bekletilen bu maske işlem anında ferahlığını hissettiriyor.