Gümüşbağlar Köyü'nde Antepfıstığı yetiştirildi…

İl Müdürü Turan Karahan, Şube Müdürleri, Profesör Doktor Kenan Peker ve teknik personel Gümüşbağlar köyünde Mehmet Hanifi Türkay'a ait 34 dönümlük Antepfıstığı bahçesinde incelemelerde bulundu.

Gümüşbağlar Köyü'nde Antepfıstığı yetiştirildi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Müdürü Karahan yaptığı konuşmada; “İlimizde Antepfıstığı yetişmez düşüncesine rağmen merkeze bağlı Gümüşbağlar köyünde 2 bin kök fıstık ağacının bulunduğu bahçede Antepfıstığı yetiştirdi.  Geçen sene bu bahçeden 4 ton civarında ürün almış. Bu ciddi bir rakam. Üreticimizin bahçesine vereceğimiz teknik destek ile verimi arttırmayı düşünüyoruz.  Üreticimiz Mehmet Hanifi Beye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tarım teşkilatı olarak bu tür yeniliklerin daha fazla kişiye ulaşması için yeni üreticiler ile yeni tarım alanlarında bu tür yetiştiriciliğin sayısını arttıracağız” dedi.

Bahçe sahibi Mehmet Hanifi Türkay ise 1995 yılından beri bahçe üzerinde çalıştığını belirterek, Antepfıstıklarının verim olarak düşük olmasına karşın kalitesinin yüksek olduğunu, fıstıkların Gaziantep fıstığı ile yarışabilecek durumda olduğunu söyleyerek, ziyaretlerinden dolayı İl Müdürü Turan Karahan ve teknik personele teşekkür etti.