Gürsel Erol, alınan karara tepki gösterdi

Elazığ Devlet Türk Müziği Korosu'nun adının Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu olarak değiştirilmesine tepki gösteren CHP Milletvekili Gürsel Erol, 'Türk isminin neyi sizi rahatsız ediyor da bir genelge ile yılların korosundan kaldırıyorsunuz 'dedi.

Gürsel Erol, alınan karara tepki gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Devlet Türk Müziği Korosu’nun adı, Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu olarak değiştirildi.  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol bu karara tepki göstererek, devletin temsil eden kurumların statüsü ve konumun değiştirilmesinin doğru olmadığını söyledi. Kararın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Milletvekili Erol, “Türk isminin neyi sizi rahatsız ediyor da bir genelge ile yılların korosundan kaldırıyorsunuz” dedi.

Devletin temsil eden kurumların statüsü ve konumun değiştirilmesinin doğru olmadığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “İllerde gelenekselleşen bu tür kültür ve sanatı yansıtan kurumların statüsü ve konumunun değiştirilmesi doğru değildir. Tam tersine tarihe mal olmuş bu tür kurumların ve o illerin geleneklerini kültürlerini yaşatan kurumların statüsünün ve adının değiştirilmesi yerine imkan ve olanaklarının artırılarak bu kültür ve sanatın daha da yaygınlaşmasına katkı vermesi gerekiyor. Verilen bu karar doğru bir karar değildir. Devletin kurumlarının geleneksel davranış şekillerine karşı aykırı kararlar alınarak devleti temsil eden kurumların yapıları zarar görmektedir” diye konuştu.

Kararın yanlış olduğunu vurgulayan Milletvekili Erol,  “Elazığ Devlet Türk Müziği Korosu’nun adını Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu olarak değiştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı kabul edilemez. Buralarda icra edilen müzik Türk Müziğidir, uluslararası kültür otoriteleri de dünyanın her yerinde buna Türk Müziği demektedir.  Türk isminin neyi sizi rahatsız ediyor da bir genelge ile yılların korosundan kaldırıyorsunuz” ifadelerini kullandı.