Gürsel Erol öncülüğünde CHP, Elazığ'da ilkleri yaşattı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından CHP Elazığ İl Binasında seçim değerlendirme toplantısı düzenledi.

Gürsel Erol öncülüğünde CHP, Elazığ'da ilkleri yaşattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 Mali İdareler seçimlerini geride bıraktık. Tüm yurtta vatandaşlar vatandaşlık görevlerini yerine getirerek sandıklara gitti ve oylarını kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ’da oy oranlarının büyük ölçüde artırdı, Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Cağlar Duran 28 bin 368 oy alarak CHP Elazığ tarihinin en keskin çıkışını yaptı. Aynı zamanda Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden 6 Belediye Meclis Üyesi ve 3 İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

"ELAZIĞ'DA PARTİMİZDEN SEÇİLMİŞ TEMSİL GÖREVİNİ BİR TEK BEN GÖRÜYORDUM AMA ŞİMDİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ VE İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİMİZ VAR"

Türkiye Genelinde CHP’nin birçok ilde kazanması ve Elazığ’daki başarıları hakkında açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Dün gece Türkiye’de bir değişimin öncülüğünü yaşadık. Partimiz Türkiye’nin birçok ilinde belediye başkanlıklarını önemli farklar atarak kazandı. Bu partimizin ve ülkemizin geleceği açısından, Türkiye’deki seçmenlerimiz için yeni bir umudun yaratılması açısından da çok önemli bir seçim sonucuydu. Belki yıllar sonra ilk defa ışıklarımızı erkenden kapatmayarak, uyumayarak seçim sonuçlarını sonuna kadar takip ettik. Müthiş bir heyecanla, umutla bir başarının mutluluğunu yaşayarak CHP için oldukça önemli bir seçim gecesi yaşadık. Bu anlamda bu başarıyı bizlere yaşatan başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e bütün Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, seçilmiş olan yeni Belediye Başkanlarımıza, örgütlerimize, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Türkiye’de emeği geçen bütün yöneticilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin bu heyecana ihtiyacı vardı ve bu heyecanın yaşanmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Artık Türkiye’de yeni bir dönem yaşanacak. Sosyal demokratların sosyal belediyeciliği ile birlikte önümüzdeki süreçte iktidar olmakla ilgili yeni bir umudun yeşertilmesi adına bu seçim sonuçları son derece önemliydi. Görünen o ki artık Türkiye değişen ve gelişen süreçte, bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin en erken dönemde iktidar partisi olması kaçınılmaz bir hale geldi. İnşallah o günleri de yaşayacağız. Elazığ sokaklarında, parti binamızda bunları da anlatacağız. Bu mutluluğu sizlerle birlikte, hep birlikte yaşayacağız.

Bir teşekkürüm de Elazığ’a. Elazığ’a da teşekkür ederiz uzun yıllar sonra ilk defa mecliste, kendi çatımız altında CHP olarak Belediye Meclis Üyesi çıkarmak, İl Genel Meclisi’ne seçilmek. Ve yine Elazığ’da beklentimizi karşılamasa bile sonuç itibariyle varlığımızı hissettirmek bizim için oldukça önemli bir gelişmeydi. Ben seçim sonuçlarına baktım. En son 1994 yılında CHP’den Belediye Meclis Üyemiz varmış, benim il başkanlığım döneminde. 1994’ten 2024 yılına kadar Belediye Meclis Üyemiz yokmuş, yine bize nasip oldu. Bu dönemde 6 belediye meclis üyemizi seçtik. Gönül isterdi Belediye Başkanımız da seçilmiş olsaydı ama Elazığ’ın şartları, koşulları, seçmenlerimizin oy kullanma alışkanlığı böyle gelişti. Ama CHP’nin Elazığ’da kendi çatısı altında bir ittifak yapmadan 6 Belediye Meclis Üyesi seçmesi, 3 İl Genel Meclis Üyesi seçilmesi başarı sayılmasa bile büyük bir adım ve önemsenmesi gereken bir süreç. Sonuçta bu ilde Partimizden seçilmiş temsil görevini bir tek ben görüyordum ama şimdi Belediye Meclis Üyelerimiz ve İl Genel Meclisi Üyelerimiz var. İlimizin Milletvekili olarak arkadaşlarımızla birlikte yine şehrin sorunlarına karşı son derece sorumlu davranarak, ilimizde yaşanan olaylara karşı son derece duyarlı yaklaşarak, Belediyedeki çalışmaları artık Belediye Meclis Üyelerimizin çoğunluğuyla takip ederek, kamuoyunu bilgilendirerek çözüm odaklı bir siyaset yürüterek bu süreci devam ettireceğiz” dedi.

Elazığ seçim sonuçlarını değerlendiren ve Yeniden Refah Partisi’nin başarısından söz eden Milletvekili Erol, Elazığ siyasetinde fair play örneği sergilendiğini, seçim kampanyalarının saygı çerçevesinde yapıldığını belirtti. Seçim kampanyaları süresince herhangi bir taşkınlık yaşanmaması dolayısıyla bütün adaylara ve teşkilatlara teşekkür etti.

"ELAZIĞ'DA SEÇİMİN EN BAŞARILI PARTİSİ: YENİDEN REFAH PARTİSİ"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konuşmasının devamında, “Bana sorarsanız Elazığ’da bu seçim kampanyasında en başarılı parti hangisidir diye, Yeniden Refah Partisi derim. Bu gerçeği görmek ve belirtmek lazım. Ben bu gerçeği bundan 3-4 yıl önce görmüştüm, daha YRP teşkilatı kurulmadan önce, sokaklarda Yeniden Refahla ilgili bir algının olduğunu görmüş, bunu dile getirmiştim. Son derece başarılı bir çalışma yaptılar ve bu başarılı çalışmanın sonucunda Elazığ’da ilçelerin Belediye Başkanlığını almak bizimle aynı sayıda Belediye Meclis Üyesi seçmeleri büyük bir başarıdır. Kutluyorum, başarılar diliyorum. Tekrar seçilmiş Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nı kutluyorum, başarılar dilerim. Seçimi kaybeden bütün arkadaşlarımıza bunun bir kayıp değil, bir yarış olduğunu, sonuçta bir kişinin kazanacağını hatırlatmak isterim. Herkes emek verdi. CHP Belediye Başkan Adayımız Coşkun Çağlar Duran, diğer siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları elinden geleni yaptı. Sokak sokak gezerek emek verdiler ama sonuçta vatandaşlarımızın görüşü sandığa bu şekilde yansıdı.”

"BU KAMPANYALARIN ELAZIĞ'DA BİR GERGİNLİK VE BİR SORUN YARATMAMASI BÜYÜK BİR BAŞARIDIR"

“Doğru işler iyi işler yapıldığı sürece herkesin destekçisi olacağız. Gördüğümüz eksiklikler, hatalar ve yanlışlıklarla ilgili uyarılarda bulunacağız; kamuoyunu bilgilendireceğiz. Elazığ’daki seçim sonuçları aynı zamanda bir demokrasi şöleniyle geçti. Kutuplaşma olmadı, kin ve nefret duygularıyla değil, çözüm odaklı alternatif söylemlerle geçen bir kampanya süreci yaşadık. Herkes kendi belediyecilik anlayışını konuşturdu ve saygı çerçevesinde bitirdik. Bu kampanyaların Elazığ’da bir gerginlik ve bir sorun yaratmaması büyük bir başarıdır ve bu başarı beni son derece memnun etti. Bu kampanya sürecinden dolayı hem siyasi partilerin il başkanlarına hem başka partilerin Milletvekillerine, Belediye Başkan adaylarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Elazığ’a yakışan davranış şekli de buydu.

Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir taban oyu yok. CHP’nin burada gelişmekte olan bir taban oyu var. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman biz en son 2014 yılında kendi çatımız altında seçime girmişiz ve yüzde 7 oy almışız. Ama bugün yüzde 17 oy aldık bu ciddi bir gelişme. 2019 seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak yapmışız, ittifakla 4 Belediye Meclis Üyesi çıkarmışız. Bunların ikisi CHP’den ikisi İYİ Parti’den seçilmiş. Ama bugün tek başımıza girdiğimiz seçimde yüzde 17 oy olarak 6 Belediye Meclis Üyesi çıkarmak bir gerçeği ortaya koydu. Artık Elazığ’da CHP’nin bir taban oyu oluştu. Bu taban oyu yeterli değil tabi ki ancak yeni seçilen arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bu oyu daha da genişleterek önümüzdeki seçimde CHP’nin her anlamda iddialı bir parti olduğunu göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.