Gürsel Erol: 'Şarap Fabrikası Elazığ'da kalmalı'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Şarap Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürsel Erol: 'Şarap Fabrikası Elazığ'da kalmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilimizde uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

İlimizde özelleştirmenin kötü bir sonucunu daha gördüklerini ifade eden Milletvekili Erol, birçok tesisten sonra Şarap Fabrikasının da özelleştirme sonunda kapatılma aşamasına gelmesinin üzücü ve şehir adına önemli kayıp olduğunu dile getirdi.

İlimizde yetişen değişik tür ve kalitedeki üzümlerin işlenerek ülkemizde marka değeriyle bilinen ürünlerin üretildiği fabrikanın sudan sebeplerle kapatılarak başka bir ile nakledilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Milletvekili Erol, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yanlış yapılan özelleştirmelerin yeni bir örneğiyle daha karşı karşıyayız. 1944 yılında kurulan ancak 2004 yılında AKP tarafından özelleştirilen fabrikanın 80 yıl aralıksız üretimden sonra aldığı bir kararla ilimizdeki faaliyetlerine son vererek faklı bir ile taşınmasının  düşünüldüğünü öğrendik. Fabrika yerleşkesi üzerindeki bazı binaların hasarlı olduğu gerekçesi ile alınan bu kararı hem işletme hem de ilimiz açısından doğru bulmuyoruz. İlimizde coğrafi işaretli değişik lezzet ve tatlardaki üzümlerden yapılan ve markasıyla sektörde önemli bir yer tutan ürünlerin üretildiği bu fabrikanın kapatılması, işletme sahipleri ve üzüm üreticilerimizi olumsuz etkileyeceği gibi ilimizin istihdam ve ekonomisine de zarar verecektir. Elazığ’ın teşvikte 6. Bölge kapsamında olması ve önemli imkân ve avantajlar sağlaması dolayısıyla birçok yeni yatırımcı ilimizde fabrika açmak için yarışırken, işletme sahiplerinin böyle bir karar alması, ticari açıdan da doğru bir yaklaşım değildir. 6. Bölge teşvik imkânları, ürün maliyetlerini de düşüren önemli bir faktördür. Bu konuda ilimiz yöneticileri ve diğer milletvekili arkadaşlarımın da gerekli girişimleri yaparak fabrikanın taşınmaması, üretimine devam etmesi konusunda gayret göstereceklerine inanıyorum.”