Güvercin hırsızları güvenlik kamerasında

Sivas'ta güvercin besleyen adam, güvercin hırsızları ile baş edebilmek için 5 bin TL harcayıp kameralı güvenlik sistemi kurdu. Güvencin çalmak için kafeslere gelen hırsızlar, kamerayı fark edip çubukla yönünü değiştirmek istedi.

Güvercin hırsızları güvenlik kamerasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta güvercin besleyen adam, güvercin hırsızları ile baş edebilmek için 5 bin TL harcayıp kameralı güvenlik sistemi kurdu. Güvencin çalmak için kafeslere gelen hırsızlar, kamerayı fark edip çubukla yönünü değiştirmek istedi.

Sivas’ta yaklaşık 11 yıldır güvercin besleyen Hakan Tutal, gözü gibi baktığı güvercinlerinden bazıları çalınınca kafeslere 5 bin TL harcayıp kameralı güvenlik sistemi kurdu. Bir süre sonra güvercin çalmak için yeniden kafeslerin bulunduğu bölüme giren hırsızlar kameralara takıldı. Kameraları fark eden hırsızlar uzun bir çubukla kameranın yönüne değiştirmek istedi. Şimdi polis güvercin hırsızlarını arıyor.

Güvercinlerine gözü gibi baktığını belirten Tutal, "Yaklaşık 11 yıldır burada güvercin besliyoruz. Zaman zaman hırsızlar gözümüz gibi baktığımız güvercinlerimizi çalıyor. Çözüm olarak demir kafesler yaptırdık. Daha sonra içeriden demirler ördürdük. Onlarda yeterli gelmeyince güvenlik kamerası sistemi taktırdık. Güvenlik kamerası da bir nebze caydırıcı olabildi. Yeterli geldi mi? diye sorarsak hayır gelmedi. Hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandılar. Buraya geldiğimiz de kapımızın kırık olduğunu, kameramızın kırılmış olduğunu ve demir kafesimizin kırık olduğunu gördük. Ama kuşlarımızın çalınmadığını fark ettik. Kapıyı açamadıkları için kuşları çalamadılar. Yaklaşık olarak burası bana 5 bin liraya maliyet oldu. Güvercinler bizim çocukluktan beri sevgimiz her şeyimiz. Çocuklarımızdan ayrı tutmayız" şeklinde konuştu.