Güzellik uzmanından uyarı: Mevsim geçişlerinde cilt bakımı ihmal edilmemeli

Güzellik Uzmanı Necla Bak, yazdan sonbahara geçişte güneşin cilde verdiği hasarı azaltmak için düzenli cilt bakımını öneriyor.

Güzellik uzmanından uyarı: Mevsim geçişlerinde cilt bakımı ihmal edilmemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsimler arası değişiklikler, cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. Güzellik Uzmanı Necla Bak, yazdan sonbahara geçişte cildin bakımına dikkat çekti.

Ciltte kuruma ve deformasyon gibi sorunların yaz aylarının güneş ışınları nedeniyle sıkça yaşandığını vurgulayan Necla Bak, "Eylül ayı ile birlikte yazın güneşten kaynaklanan cilt hasarı daha belirgin hale gelebilir. Deniz suyu, klorlu su, havuz suyu ve güneş ışınları, cildimize hasar verir. Bu nedenle cildimizi koruma ve bakım önemlidir." dedi.

Özellikle yaz mevsiminde uygulanan cilt bakımlarının sonbahar döneminde de düzenli olarak sürdürülmesi gerektiğini belirten Bak, şunları ekledi: "Cilt bakımının etkisi cildin deformasyonuna göre değişir. Güneşin neden olduğu hasarlar, lekeler ve kuruluk mevsim geçişlerinde önemli sorunlara yol açabilir. Ciltte soyulma, hasar oluşabilir. Bilinçsizce güneşe maruz kalmak, lekelerin ve tahribatın artmasına neden olabilir. Bu nedenle, cilt sorunlarınızı çözmek ve cildinizi yeniden canlandırmak için Necla Bak Beauty Center'ı ziyaret edebilirsiniz."

Her sağlıklı bireyin aylık düzenli cilt bakımına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bak, "Cildin deformasyonunu en aza indirmek, doğru bakım ve profesyonel yaklaşım gerektirir. Hasarı önlemek ve tedavi etmek için yazdan kalan sorunları gidermek için lütfen cilt bakımınızı aksatmayın. Yaptığımız işlemler sonrasında, kışın daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Güzellik Uzmanı Necla Bak, yaz aylarının cilt için daha fazla hasara yol açabileceğini belirtirken, "Eylül itibarıyla, kuruyan ve hasar gören ciltlerin toparlanma dönemi başlıyor. Bu dönemde su tüketimi de önemlidir. Su içmek, yaşam tarzınız, çalışma ortamınız ve stres gibi faktörler de cildinizin sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle mevsim geçişlerinde, yazın bıraktığı izleri silmek için cilt bakımınızı aksatmayın ve güneş koruyucu ürünler kullanmayı sürdürün." dedi.