Haberimiz sonrası Milli Eğitim Müdürlüğün'den açıklama geldi

Elazığ'da eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bulunan ağaçlar kesilerek katledildiği iddiasına İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaptı.

Haberimiz sonrası Milli Eğitim Müdürlüğün'den açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ; 

Son günlerde yayınlanan bazı haberde Milli Eğitim Müdürlüğünün eski hizmet binasının olduğu alanda okul yapımı nedeni ile çam ağaçlarının kesildiği, ağaç kesimi nedeni ile vatandaşlarımızın tepki gösterdiği yönünde röportajlar yayınlanmıştır.

Öncelikle kamuoyumuz bilmelidir ki Müdürlüğümüz ağır hasar gören Mustafa Kemal Ortaokulunun çatısında yumurtlayan güvercinler ve güvercin yavruları için bile yıkımı 15 gün geciktirmiş, doğaya ve tabiata olan saygısını göstermiştir. Uygarlık ve medeniyetin bir göstergesi olan doğaya ve tabiata saygı herkesten önce binlerce genç fidan yetiştiren biz eğitimcilerin görevidir. Okul yapımı için alandaki birkaç ağacı kesme kararı vermek bizler için de zor bir karar olmuştur.

Ancak; 24 Ocak Depreminden sonra ağır hasar gören Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası yıkılarak, arsasına 24 derslikli 2 okul binası yapımına başlanmıştır. Okulların yapıldığı mahallelerde tam gün eğitime geçilebilmesi için acil okul ihtiyacı bulunmaktadır.

Okulların yapıldığı bölgede bulunan tek ortaokul olan Mustafa Kemal Ortaokulunun öğrenci sayısı 1500’e yaklaşmıştır.

Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli eğitim ortamlarında eğitim görebilmeleri, o bölgede meydana gelen öğrenci yoğunluğunun yapılacak olan yeni okullar aracılığı ile azaltılması ilimiz eğitimi açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Kaldı ki eski hizmet binasının bulunduğu alandaki çam ağaçlarının kesimi öncesinde Orman Bölge Müdürlüğü ile gerekli tüm yazışmalar yapılarak resmi izinler de alınmıştır. Kesilen ağaçların sökülerek taşınmasının mümkün olmadığı, ekonomik ömürlerin dolduğu verilen raporda belirtildiğinden kesim kararı verilmiştir.

Kesilen ağaçların yerine okullarımızın inşaatları bittiğinde yine çevre düzenlemesi ile birlikte fazlasıyla yeni ağaç ve fidanlar dikilecektir.

İlimizin eğitimi ve çocuklarımız için acil olarak okul ihtiyacı bulunurken ve bu bölgede kullanılabilecek başka bir eğitim alanı mevcut değilken okul yapımı için alandaki bazı ağaçların kesilmesi haricinde başka hiçbir çözüm bulunamamıştır.

Kesilen ağaçların yerine fazlasıyla yeni ağaç dikimi gerçekleştirilecek, ayrıca yapılacak olan okullarımızdan da binlerce yeni fidan yetişerek ülkemizin gelişimine ve geleceğimize katkı sunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederim.