Halk edebiyatını uygulamalı öğrendiler

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD) arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan 'Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi' ile öğrenciler halk edebiyatını uygulamalı olarak öğrendiler.

Halk edebiyatını uygulamalı öğrendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD) arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan ’Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi’ ile öğrenciler halk edebiyatını uygulamalı olarak öğrendiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SİFAHOD arasında imzalanan protokol kapsamında geçen yıl hayata geçirilen ve bu yılda devam eden ’Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi’nin’ final programı Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Lisenin konferans salonunda yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda öğrenciler halk edebiyatını uygulamalı olarak öğrendiler. Ninni, mani söyleyen öğrenciler halay çekti. Daha sonra aşıkların atışmasını dinleyen öğrenciler halk edebiyatını uygulamalı olarak gördü.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy,"Biz bu projeyi yaparken tek derdimiz lise ders kitaplarında, edebiyat kitaplarında bu konular işleniyor. Türk Halk Edebiyat’ında, yaşayan halk edebiyatında konular işleniyor. Ama çocuklarımız bu dersleri sadece teorik olarak hocalarımızın bildiği, gösterdiği kadar kitap üzerinde görüyoruz. Biz bunu sadece teorik olarak değil Sivas gibi bir şehirde bunun uygulamalı olarak yapılmasını istedik ve buna göre proje geliştirdik. Dedik ki ’Sivas’ta halk ozanlarımız var, Kültür Bakanlığı sanatçılarımız var. Biz bunlarla beraber bir proje geliştirelim bu dersleri biz canlı işleyelim. Taraflar buraya gelsin edebiyat hocamızın nezaretinde derslerde işlenen konular burada işlensin.’Bu yaşayan halk edebiyatımız kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasında çok önemli daha önce kitle iletişim araçları gelişmeden önce insanlar köy odalarında bu kültürü, aşıklık geleneğine yansıttılar. Bu yaşayan halk edebiyatını sahip çıkmak bizim için çok önemli" dedi.