'HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

'HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM'de parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te  'Burası Kürdistan' diyen bir vatandaşla yaşadığı diyalogla ilgili konuştu.

Akşener, 'O kişi bir HDP'lidir. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum. Aralarına mesafe koymalılar diyoruz. Dolayısıyla bu ifade bizim açımızdan şaşırılacak bir şey değildi' ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 'Aralarına mesafe koymalılar diyoruz. Dolayısıyla bu ifade bizim açımızdan şaşırılacak bir şey değildi. Sırf bize sallamak için PKK'nın ajandasını gündeme taşıdılar. Kaç gündür PKK'nın gündemini konuşan iktidar mensupları var. Buna inanamıyorum. Onları, terör örgütünün değirmenine su taşımaktan vazgeçmeye, milletimizin gündemine dönmeye davet ediyorum. PKK'nın değil, milletimizin gündemini tartışmaya davet ediyorum.' 

Türkiye'de yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine tepki gösteren Akşener, 'Ülkemizde her gün başka bir kadın hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz hafta Şebnem kızımızı kurban verdik, gencecik bir çiçeğimiz daha soldu. Her cinayette benzer gelişmeleri ve sonuçları görüyoruz. Bugün Türkiye'de kadın hayır dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk yok.

İşte biz bu yüzden 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' diyoruz. Uygulanmış olsaydı yüzlerce kadını koruyacak bir sözleşmeydi. Bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban kafalının aklına uymayı tercih ettiler. Yetkiyi aldığımızda çay masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin şekilde uygulanır olacak. İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak' ifadelerini kullandı.