'Hem hizmet ürettik, hem borcu sıfırladık'

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz konuk olduğu 'Hasan Bak ile Şehir Masası' programında Son Dakika 23'e özel açıklamalarda bulundu.

'Hem hizmet ürettik, hem borcu sıfırladık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni belediye binalarının yapımında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan 1 milyon TL’ye yakın destek aldıklarını söyleyen Başkan Yasin Yılmaz kısa bir zamanda binanın açılışının yapılacağını belirtti.

''YURTBAŞI BELDESİNDE ARTIK ALT YAPI SORUNU OLMAYACAK''

Beldenin alt yapısını değiştirmek için çok çaba sarf ettiklerini belirten Yılmaz ‘’25 -30 senelik asbest boruları vardı. Onları değiştirerek yerine PVC borularla döşedik. Kanalizasyonumuzda bazı bölümlerde sıkıntılar vardı, onları tamamladık. Fiber kablolarla alt yapımızı bitirdik. Elazığ Belediyesi tarafından asfalt konusunda çok destek gördük. Beldemizde bu sayede 6 kilometreye yakın sıcak asfalt döktük. Mahalle aralarında sokaklarımıza 20 kilometreye yakın kilitli parke döşedik.’’ dedi. Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz Beldelerinde artık alt yapı sorununun olmayacağını söyledi.

11 ŞEHİT İÇİN ANIT

Başkan Yasin Yılmaz, Belediye olarak şehitlerimizin anılarını yaşatmak için belde merkezinde, Bingöl'de helikopter kazasında içlerinde 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu şehit olan 11 asker için anıt yaptıklarını belirtti. Sosyal projeler kapsamında belde de amatör spor sahası, semt sahaları ve millet bahçesi yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, projelerin faaliyete geçirilmesini beklediklerini vurguladı.

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yılmaz, Elazığ milletvekillerinin hepsinin kendilerine yardımcı olduklarını ve ayrımcılık yapmadan destek olduklarını belirtti.

PERSONELİNE EN YÜKSEK MAAŞI VEREN BELEDİYE

‘’Personel sayımız çok yüksek, 170 tane personelimiz var’’ diyen Yılmaz, ‘’İller Bankası'ndan gelen bazen 500 bin bazen 600 bin TL var ama Personelimizin gideri de bir milyon TL.  Hipodrom bizim bölgemizde olduğu için oradan yüzde 5 pay geliyor. Hipodromdan gelen pay belediyemizi ve personellerimizi çok rahatlatıyor.’’ dedi.

Elazığ’daki ilçe ve belde belediyeleri arasında tüm zorluklara rağmen personeline en yüksek maaşı veren belediye olduklarını ifade eden Başkan Yasin Yılmaz ‘’Ben geldiğim zaman personel 6 ay maaş almamıştı ve belediyemizin borcu 5 milyon TL'ye yakındı. Şu an belediyenin borcu yok. Bu durumu sıfırladık. Hatta şimdi git gide artı şekilde ilerliyoruz’’ diye ekledi.

ASGARİ ÜCRETE GELECEK ZAM SONRASI YİNE EN YÜKSEK MAAŞ MÜJDESİ

‘’Her sabah kalktığımda, ‘Bu sabah Yurtbaşı’na nasıl bir hizmet yapabilirim?’ diye düşünüyorum’’ dediğini ifade eden Belde Belediye Başkanı Yılmaz ‘’Benim hedefimdeki Yurtbaşı, değil Türkiye dünyada 1. Sırada olmalı. Eğer bir dönem daha kalırsam; Türkiye'de Yurtbaşı’yı örnek bir belde Belediyesi yapacağım. Temmuz ayında asgari ücrete gelecek zamlarla birlikte de şunu personellerime müjde verebilirim en yüksek aylığı yine Yurtbaşı belde Belediyesi'nin personelleri alacaktır.’’ dedi.