İkisi de doğru söylüyor

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un konuşmalarında aynı konu hakkında aynı cümleleri kurmaları Elazığ adına umut verici gelişme olarak yorumlandı.

İkisi de doğru söylüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber | AK Parti Tunceli İl Kongresine katılmak üzere ilimize gelen AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ halkının AK Parti’ye verdikleri destek konusunda hemfikir olmaları siyasetin bir cilvesi olarak yorumlandı.

Tunceli’de yapılan il kongresi dönüşünde kameralara konuşan Kandemir ile aynı günün akşamı mecliste konuşan CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın AK Parti’nin kuruluşundan bugüne en büyük desteği veren illerin başında geldiği konusunda birbiriyle örtüşen konuşmalar yaptılar.

KANDEMİR: "ELAZIĞ’IN DESTEĞİNİ UNUTAMAYIZ"

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Elazığ’ın her dönem AK Partiye verdiği desteğe minnettar olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ dediğimizde adeta orası kendi memleketi heyecanıyla o aşkla, şevkle bakıyor. Elazığlı hemşehrilerimiz çünkü her defasında bu harekete AK Parti’ye, Tayyip Erdoğan’a Türkiye’de en fazla desteği vermiş.”

EROL: "AK PARTİ'NİN BÖLGEDE EN GÜÇLÜ OLDUĞU İL ELAZIĞ"

AK Partili Erkan Kandemir’in Elazığ ile ilgili değerlendirmelerinden ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Elazığ’ın sorunları ile ilgili konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da Elazığ’ın ilk günden bu güne AK Parti’ye kayıtsız şartsız destek verdiğini ancak bu desteğin karşılığını alamadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Elazığ AK Parti'nin kurulduğu tarihten bugüne kadar şartsız ve koşulsuz AK Parti'ye sürekli destek veren bir il. İşte ben seçilinceye kadar sürekli 5 milletvekilinin 5'i AK Parti'de; İlde belde, ilçe ve şehir merkezi olmak üzere toplam 20 belediyenin 15'i sürekli AK Parti'de. AK Parti'nin bölgede en güçlü olduğu illerden biri ve Elazığ halkı on dokuz yıldır sürekli AK Parti'ye bölgede en fazla destek veren il olduğu halde ne yazık ki Hükûmetin uygulamalarından, yatırımlarından, siyasi tercihlerinden yeter ölçüde karşılık almış bir il değil. Bunu şöyle açıklamak isterim: Bölgede Elazığ dışındaki çevre tüm illerimizde her dönem bakanlar çıktı AK Parti'den. Malatya'dan bakanımız çıktı. Sivas'tan bakan çıktı, Erzincan'dan bakan çıktı, Diyarbakır'dan bakan çıktı. Gaziantep'ten, Maraş'tan, Van'dan yani bölgenin tüm illerinden AK Parti'nin bakanları atandı ama Elazığ'dan hiç bakan atanmadı ve şöyle: Bundan önceki tüm hükûmetler döneminde de mutlaka Elazığlı bir bakan olurdu. Nasıl olurdu? CHP hükûmetleri döneminde CHP'nin bakanı vardı. 1980 sonrası Anavatan Partisi iktidar oldu, Elazığ milletvekilleri arasından Anavatan Partisinden bakan oldu. Doğru Yol Partisi iktidar oldu, Doğru Yol Partisi milletvekilleri arasından Elazığ milletvekili bakan oldu. Refah Partisi iktidar oldu, Refah Partililer arasından Elazığ milletvekili bakan oldu. Yani bakanlık verilmeyen tek il Elazığ, AK Parti hükûmetleri döneminde oldu.”

Konuşmaları izleyen Elazığlı vatandaşlar ise her iki siyasinin de doğru söylediğini, Elazığ’ın kuruluşundan bugüne 19 yıldan beri en üst seviyede desteği verdiğini ifade ettiler.

Ancak bu desteğe rağmen Elazığ’ın diğer illere göre yeterli destekleri almadığını ifade eden vatandaşlar, bu eksikliğin giderilmesi için Elazığlı bir ismin bakan olarak atanmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.