İkranur Tirsi cinayetinde kafa karıştıran iddia

İkranur Tirsi'nin ölümüyle ilgili amca Sinan ve hala Ayşe Tirsi tutuklandı.

İkranur Tirsi cinayetinde kafa karıştıran iddia
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 14 yaşındaki amca, küçük kızı boğarak öldürüp ablasıyla dereye attığını itiraf etti; ancak kardeşleri cezaevine gönderilen Sevgican Tirsi'den bomba bir iddia geldi. Sevgican, Ayşe'nin cani bir ruha sahip olduğunu ve kardeşi Sinan'ın kandırılmış olabileceğini söylüyor.

Giresun'un Bulancak ilçesinde 27 Haziran'da evinin yakınındaki bahçede kaybolduktan 3 gün sonra derede cansız bedenine ulaşılan İkranur Tirsi'nin (7) ölümüyle ilgili, cinayet şüphesi üzerine başlatılan soruşturma sürüyordu. 8 ay sonra İkranur Tirsi olayı aydınlatıldı. İkranur'un dedesi ve amcasının da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı ardından ilk itiraf geldi. 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin katili 14 yaşındaki öz amcası S.T. çıktı. Cinayeti itiraf eden S.T. 'Kasten öldürme', ablası Ayşe Tirsi ise 'Delilleri karartma suçuna yardım' suçlamasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

AMCA VE HALA TUTUKLANDI

İkranur Tirsi'nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan küçük kızın amcası S.T. (14) 'Kasten öldürme', halası Ayşe Tirsi ise 'Delilleri karartma' suçundan sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

AĞZINI KAPATTIM, NEFESSİZ KALINCA ÖLDÜ

Cinayeti itiraf eden S.T., ifadesinde olay günü harman alanında İkranur'un yaramazlık yaptığını iddia ederek, "Harman alanındaydık. İkranur biraz şımarık kızdı. Olay günü sağımı solumu çekiştirdi, koluma vurdu. Ben de ona vurdum, tokat attım yere düştü. Bu sırada ağlamaya ve bağırmaya başladı. Kimse duymasın diye susturmak için ağzını kapattım. Nefessiz kalınca öldü. Ben de ablama haber verdim. Ablamla birlikte harmanlık alandan İkranur'un cansız bedenini taşıyıp dereye attık" dedi.

AYŞE CANİ BİR RUHA SAHİP

Kardeşleri cezaevine gönderilen Sevgican, Müge Anlı'ya yaptığı açıklamada durumun tam tersi olabileceğinin altını çizdi. Kardeşi Ayşe'nin cani bir ruha sahip olduğunu söyleyen Sevgican, kardeşinin daha az ceza alacağı söylenerek kandırılmış olabileceğini ifade etti.

HALANIN PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

'Delil karartma' suçundan tutuklanan hala Ayşe Tirsi'nin sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Ayşe Tirsi'nin olaydan sonra yeğeni İkranur için üzüntüsünü ifade ettiği 'Sevda Tirsi' adlı sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında, "Kuzum yeni bir yıla sensiz girdik kardeşlerin buradaydı sen yoktun. İkram seni çok özledik sensiz yeni yılın hiçbir önemi yok. Ha 2020 ha 2021 ne fark eder sen olmadıktan sonra ama yine de yeni yılımız kutlu olsun meleğim seni çok özledim, seni çok seviyoruz İkranur'um" ifadelerine yer verdiği görüldü.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Ayşe Tirsi'nin bir başka paylaşımında ise 'İkranur'um seni çok özledim seni unuttuk sanma sakın. Hala kalbimizde ve aklımızdasın, seni çok seviyorum. Hepimiz seviyoruz. Hiçbir açıklama yok, bir haber yok. Ama inşallah çıkacak, peşini bırakacağımızı sanmasın, kimse adalet yerini bulmazsa, biz halaların olarak amcaların baban babaannen deden peşini bırakmayacağız" diyerek sözde üzüntüsünü ifade etmeye çalıştığı görüldü.

"İNŞALLAH BUNU YAPAN YAKALANIR"

Ayşe Tirsi geçen süreyi hatırlatarak olayın aydınlatılamamasına tepki gösterdiği bir başka sosyal medya paylaşımında ise, "Benim kuzum yerinde rahat yatamıyor katili çıkmadı diye, biz yeğenimin mezarının başına doğru düzgün gidemiyoruz bu yüzden. Neredeyse 5 ay oldu, hiçbir şey yok ortada. İlla bir çocuk daha mı ölsün, böyle katillerin yakalanması için. İnşallah sana bunu yapan yakalanır sende rahat uyursun biz de rahatlarız" ifadelerine yer verdi.

20 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla İkranur Tirsi'nin ölümünü araştırmak üzere görevlendirilen özel ekip ise çalışmalarına devam ediyor. Soruşturmada kızın dereye düşerek öldüğü ya da öldürüldükten sonra dereye atılmış olabileceği ihtimalleri titizlikle araştırılıyor. Bu kapsamda köyde, aralarında aile bireylerinin de yer aldığı 20 kişiden DNA örneği alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen DNA örnekleri inceleniyor.

ADLİ TIP RAPORU HAZIRLANIYOR

İkranur Tirsi'nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan çok yönlü soruşturma sürdürülüyor. İlk tespitlere göre travmatik bulguya rastlanmayan İkranur'un ölüm nedeni, otopside yapılan çoklu organ incelemesi sonucu ortaya çıkacak. Bedeninde cinayeti destekleyen herhangi bir bulgu tespit edilemeyen İkranur'un iç organlarından alınan parçalara, çoklu organ incelemesi yapılacak. Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından parçalar, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

BAŞSAVCILIKTAN İKRANUR AÇIKLAMASI

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığından İkranur Tirsi cinayeti ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında bazı aile bireylerinin çelişkili ifadelerde bulunması üzerine elde edilen deliller ve Adli Tıp Kurumu raporu ışığında 7 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan sorgulamada İ.Tnin amcası olan suça sürüklenen çocuk S.T'nin, İ.T.nin ağzını ve burnunu kapatarak nefessiz kalmasına neden olması sonucu ölümüne sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Ayrıca suça sürüklenen çocuk S.T.nin ablası şüpheli A.Ç. ile birlikte İ.T.nin cesedini dere yatağına bıraktıkları anlaşılmıştır. Konuyla ilgili Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suça sürüklenen çocuk S.T hakkında Kasten Öldürme suçundan, şüpheli A.Ç hakkında Suç Delillerini Yok Etme, Değiştirme veya Gizleme suçlarından tutuklanmaları talep edilmiş, Bulancak Sulh Ceza Hakimliği de suça sürüklenen çocuk ve şüphelinin tutuklanmasına karar vermiştir. Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma titizlikle sürdürülmektedir denildi.