İl Jandarma Komutanlığı'ndan bilgilendirme

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce 'En İyi Narkotik Polisi Anne' Projesi ve KADES uygulamasının tanıtımı yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan bilgilendirme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen KADES ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'En İyi Narkotik Polisi Anne' Projesinin tanıtımı için Narkonokta faaliyeti yapıldı.

Jandarma ekiplerince, toplumun bilgilendirilmesi ve farkındalığının artırılması amacıyla kadınlara broşür dağıtılarak KADES’in ve 'En İyi Narkotik Polisi Anne' Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' PROJESİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığımız tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanarak uyuşturucu suçları ile mücadelede, çocukların ve gençlerin madde bağımlılığından korunması amacıyla annelere yönelik farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla yürütülen bir projedir.

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış tamamen yerli ve milli bir yazılıma sahip KADES uygulaması sayesinde kadınlarımızın herhangi bir tehdit anında bir dokunuşla, en hızlı şekilde kolluk birimlerimize ulaşarak yardım almaları sağlayan bir projedir.