İmam hatip okullarının önemine işaret edildi

Şehit Uzman Çavuş Akif Güleş Ortaokul Okul Müdürü Nevzat Yiğit, imam hatip okullarını açan dönemin yöneticilerine teşekkür etti.

İmam hatip okullarının önemine işaret edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Uzman Çavuş Akif Güleş Ortaokul Okul Müdürü Nevzat Yiğit, imam hatip okullarını açan dönemin yöneticilerine teşekkür etti.

Şehit Uzman Çavuş Akif Güleş Ortaokulunun okul aile birliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul aile birliği seçimi yapılarak, okul faaliyetleri ile ilgili konular görüşüldü. Binin üzerinde öğrencisi bulunan okulda yeni eğitim öğretim sezonunda yapılacaklar dile getirildi.

Okul Müdürü Nevzat Yiğit, imam hatip okullarının açılışının 66. kuruluş yıldönümünün kutlandığını belirten konuşmasında, imam hatip okullarının önemine işaret etti.

Nevzat Yiğit konuşmasında, “Milletin imanını ve ruhunu yıkayacak hocanın kalmadığı bir dönemde imam hatipler, milletin ruhuna bir cemre gibi düştü. 13 Ekim 1951 yılında imam hatiplerin açılmasında ve geliştirilmesinde emeği olan başta Merhum M. Celaleddin Ökten’i (Celal Hoca) zamanın Milli Eğitim Bakanı Merhum Tevfik İleri’yi, Başbakan Adnan Menderes’i minnetle yad ediyor, vefat edenleri rahmetle anıyoruz. Ahde vefanın bir gereği olarak Allah hepsinden razı olsun diyoruz. Bizlere düşen ise devr aldığımız bu kutlu görevi ve bayrağı daha ileriye taşımak, aynı zamanda bu fırsatları doğru bir şekilde değerlendirerek, Milli Şairimiz Mehmet Akif’in ‘Asımın nesli diyordum ya. Nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ nesiller yetiştirme gayretinde olmalıyız” dedi.

Yiğit konuşmasının devamında, “28 Şubat post modern darbe süreçleriyle, e -muhtıralarla halkını hizaya getirmeye çalışan darbeciler, aynı zamanda yeni yetişen nesilleri de geçmişinden, özünden, değerlerinden koparıyorlardı. İmam hatip gençliğinin önünü katsayı engelleriyle kapatan darbeciler, sekiz yıllık kesintisiz eğitimle imam hatip ortaokullarını da kapatmayı başarmışlardı. Aradan geçen bunca seneden sonra imam hatip sevdalıları bu açığı fark ederek imam hatip ruhuna sahip gençleri yetiştirmek adına sorumluluk yüklendiler. Allaha şükürler olsun imam hatip okulları yeniden ülkemizin ve İslam dünyasının yükselen yıldızı olmaya aday okullar oldular” diye konuştu.