'İnsanımız sağlıksız bir koşulda yaşıyor'

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan, seçim çalışmalarına devam ediyor. Açıklamasında çarpık kentleşmeye vurgu yapan Arslan, 'Çarpık kentleşme, doğaya da çevreye de zarar veriyor. İnsanımız sağlıksız bir koşulda yaşıyor.' dedi.

'İnsanımız sağlıksız bir koşulda yaşıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, Elazığ Ziraat Odası Başkanlığı’na yeniden seçilen İbrahim Hacıoğulları’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Adayı Haluk Arslan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “Bizi ziyaretinden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum. Sayın başkanı, kendilerini yakinen tanıyorum. Cenab-ı Allah önünü açık etsin. İnşallah çok güzel olur.” diye konuştu.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan ise yaptığı açıklamada başkanlığa yeniden seçilen İbrahim Hacıoğulları’na başarılar diledi. Arslan, “Hem Ziraat Odası çalışmaları ve bu çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak hem de genel kurul sürecinden çıkan başkanımız İbrahim Bey'e hayırlı olsun demek maksadıyla buradayız. Yeniden güven tazelemiş bir şekilde iş başında. Rabbim utandırmasın, kendisine hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin diye dua ediyoruz.” dedi.

“ÇARPIK KENTLEŞME DOĞAYA DA ZARAR VERİYOR”

Arslan, tarımsal faaliyetlere ve tarımsal üretimin şehir ekonomisine sağladığı katkıya vurgu yaparak, “Belediye mekanizması şehrin tüm motor gücü için önemli bir mekanizma. Bizler sürdürülebilir bir kentleşmeyi, sürdürülebilir bir ekonomiyle ilişkilendirmek zorundayız. Şehirlerimiz maalesef çarpık kentleşmesiyle beraber doğaya da zarar veriyor. Şehir insanımız sağlıksız bir koşulda yaşıyor ama bunun yanında çevresel faktörlerde de ciddi eksikliklerimiz var. Özellikle üreticilerimizin faaliyetleri şehrin ekonomisine de şehirde yaşayan insanların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da önemli bir fonksiyon ortaya koyuyor.” diye konuştu.

“TARIM ARAZİLERİNİ İŞGAL ETMEYİ BIRAKMAMIZ LAZIM”

Tarım arazilerinin başka amaçla kullanılmasının yanlış olduğunu söyleyen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, “Zirai alanlarımızın geliştirilmesi, korunması anlamında Elazığ Belediyesi’nin de yapması gereken işler var. Bugün Elazığ Belediyesi büyük şehir belediyesi değil ama önümüzdeki günlerde hükümetin de gündeminde bu mevzu var. Bütün şehir mevzusu eğer gündemimize gelirse Elazığ’ın tamamının tarım arazilerinin, üretim faktörlerinin planlanması anlamında belediyeye büyük görevler düşecektir. Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde bulunan tüm arazilerin korunması ve o arazilerin üretim imkanlarının geliştirilmesi için belediye başkanının çok büyük sorumlulukları ve görevleri var. Biz hem kentleşme, yapılaşma alanlarının düzenlenmesi hem de yapı dışında üretim alanlarının da korunması için azami gayreti sarf etmeliyiz. Bizim yapılaşma için tarım arazilerini işgal etmeyi bırakmamız lazım. Bunu söylememizin amacı, bunların bizim mevzumuz olmasıdır.” ifadelerini kullandı.