iPhone bombayı patlattı! Herkes onu bekliyor

iPhone bombayı patlattı! Sosyal medya çalkalandı, herkes onu bekliyor...

iPhone bombayı patlattı! Herkes onu bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Apple’a yakınlığı ile bilinen analist Ming-Chi Kuo, uygun fiyatlı iPhone’un 6.1 inç büyüklüğünde ekran ile geleceğini söylemişti.

Maliyeti düşürmek için bu ekranın OLED yerine LCD olacağının altını çizen Ming-Chi Kuo, bu sefer yanılmış gibi görünüyor.

Apple’ın orta segment modeli olması beklenen iPhone 9 bu sefer kanlı canlı görüntülendi.

iPhone X benzeri bir orta segment model bizleri bekliyor gibi görünüyor. Peki, iPhone 9 nasıl olacak?

Apple, bu yıl Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtacak. Cupertinolu devin bu yıl üç farklı iPhone duyurması bekleniyor. Bu modellerden ikisi üst segment olacakken, bir diğeri ise orta segmente hitap edecek. iPhone 9 olarak isimlendirilmesi beklenen bu orta segment model hakkında bugün ilk bilgiler geldi.

iPhone X gibi çentikli bir tasarım ile gelmesi beklenen iPhone 9, ilk kez karşımıza panel görüntüsü ile çıkıyor. Sızdırılan bu panelin LCD’nin aksine OLED olacağı söyleniyor. Ayrıca bu modelde 3D Touch teknolojisi de yer alacak.

@laobaiTD isimli Twitter kullanıcısı uygun fiyatlı iPhone’un panelini sızdırmasıyla, telefonun fiyatı hakkında ortalama bir fiyatın ortaya çıkmasını sağladı. Söylentilere göre; uygun fiyatlı iPhone modeli ortalama 550 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Türkiye’de yükselen kuru da göz önünde bulundurursak, bu modelin 3.499 TL civarında satışa sunulacağını söyleyebiliriz.

Uygun fiyatlı iPhone, maalesef ki True Tone teknolojisini desteklemeyecek. OLED’in eksiğini çok güzel bir şekilde kapatan True Tone’un olmaması, telefonun en büyük eksisi olacak. İşlemci bölümünde bu modelde Apple A10 veya Apple A11 Bionic’in kullanılması bekleniyor. Şimdilik uygun fiyatlı iPhone hakkında gelen söylentiler bu kadar. Son bir beklenti ise, bu modelde çift arka kamera kurulumuna yer verilmesi yönünde. Ecevit Bıktım/ CNN TÜRK