İşçilerin eylemi devam ediyor

Elazığ'da maden işçileri, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve ücret artışı talepleriyle başlattıkları eyleme kararlılıkla devam ediyor.

İşçilerin eylemi devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücretlerine zam yapılması talepleriyle başlattıkları eyleme devam ediyor.

İşçiler, taleplerinin yerine getirilmesi için yönetime süre tanıdıktan sonra 300'ü aşkın kişiyle eylem kararı aldı ve bu kararlılıklarını sürdürüyor.

Eylemin başladığı günden bu yana, işçilerin taleplerinin karşılanmaması üzerine protestolarını devam ettirdiklerini belirten işçiler, hak ettikleri koşullara kavuşana dek eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler. İşçiler, insanca yaşamak ve emeklerinin karşılığını almak istediklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Özkan ve Akçakiraz Belde Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu, Alacakaya’ya giderek işçilerle bir araya geldi ve destek mesajı verdiler.

Özkan, işçilerin taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Emeğin ve emekçinin yanındayız. Sizlerin sesinizi duyurabilmek için buradayız ve elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

İşçilerle yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Onur Özkan, “Emeğin ne olduğunu anlayan insanların burada ekmeğini alnının teriyle kazandığını görüyoruz. Bu nedenle, tüm hayatını buraya adamış insanların taleplerinin karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Bizler, sizin sesinizi duyurmak ve haklarınızı savunmak için buradayız. Gereken tüm desteği vereceğiz ve sonuç alana kadar yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.