İYİ Parti'nin halk buluşmaları devam ediyor

İYİ Parti Elazığ İl teşkilatının hakla buluşma ve sorunları yerinde dinleme programları devam ediyor.

İYİ Parti'nin halk buluşmaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or'un başkanlığında, Kadın Kolları Başkanı Mesude Cömert, STK Başkanı Rahmi Ayaz, Teşkilat Başkanı Erhan Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Burak Özgül, Kalkınma Politikaları Başkanı Mehmet Bibal ve hukuk işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Can Burak Kaymaz'ın katılımıyla, Hankendi ve çevre  köyler ziyaret edilerek sorunlar yerinde dinlenildi.

Koparuşağı, Kelmahmut, Selli, Cumhuriyet ve Hankendi köylerine yapılan ziyaretlerle vatandaşları ve sorunları dinleyen İyi Parti heyeti, yaşanan ekonomik sıkıntı ve uygulanan yanlış tarım politikaları sebebiyle köylünün yaşadığı problemlere bizzat gözlemlediler.

KÖY EVLERİNDAKİ BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Başta tarımsal üretim malzemeleri, yakıt, gübre, mazot ve tohum fiyatlarındaki aşırı artışlardan dolayı artık ekip-biçmemeyi düşünmedikleri noktasına geldiklerini  ifade eden Hankendi sakinleri, deprem sonrası yapılacak köy evlerindeki belirsizliğin de hala devam ettiğini  dile getirdiler.

Yetkililerden  köy evleri konusunda  tatmin edici bir açıklama da gelmediğini belirten vatandaşlar,  bu kışı da konteyner kentte geçirmek zorunda kalacaklarını ifade ettiler.

"CUMHURBAŞKANAINA YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR"

Kendilerini ziyarete gelen iktidar partisi milletvekillerinin Cumhurbaşkanına yanlış bilgi verdiğini ifade eden bölge halkı,  milletvekillerinin  konutların tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiği yönündeki açıklamalarına karşın, bu güne kadar teslim edilen köy evi olmadığını, mağduriyetlerinin hala devam ettiğini belirttiler.

"İYİ PARTİ, SORUNLAMIZA DUYARLI"

Kendi sorunlarını bizzat köylerine gelerek dinleyen İyi Parti İl Başkanı ve heyetinin ziyaretlerinden mutlu olduklarını ifade eden Hankendi sakinleri, kurtuluşu iyi insanlardan oluşan İyi Parti kadrolarında gördüklerini belirttiler.

SORUNLAR YUMAĞI MADEN

Elazığ İYİ Parti İl Başkanı  Mevlut Or’un gelenek haline getirdiği her çarşamba bir ilçe ziyareti çalışmaları da aralıksız  devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ’ın Maden ilçesini ziyaret eden İl Başkanı Mevlüt Or ve beraberindeki İyi Parti heyeti,  başta esnaf, çiftçi, işçi, memur ve emekli olmak üzere her kesimden vatandaşın sorunlarını yerinde dinledi.

Maden’in en zor günlerini yaşadığını, özel sektör tarafından işletilen Bakır İşletmeleri tarafından çıkartılan hafriyatın, eğimli araziye uyguladığı basınç sebebiyle  “doğal olmayan heyelan” riski taşıdığı ve bu nedenle o bölgede bulunan kamu kurumları ile  evlerinin boşaltılmak zorunda kalındığına  dikkat çeken İyi Parti Milletvekili aday adayı ve iş insanı Yüksel ERCAN, ilçe halkının yaşadığı bu mağduriyete yetkililerin ise sessiz ve duyarsız kaldıklarını ifade etti.

Bakır işletmesinin atıklarının kaldırılarak ilçenin yeniden canlandırılması gerektiğinin altını çizen İyi Parti İl Başkanı Mevlut Or, İYİ Parti iktidarında  bu sıkıntıların kalkacağını, köylü ve çiftçinin milletin efendisi olduğu gerçeğinden hareketle, uygulanacak üretim  ekonomisiyle köylünün kalkınacağını ifade etti.