Japonlar Elazığ'da iğne oyası öğreniyor!

32 yıldır Türkiye'de yaşayan Japon İkumu Nonaka, Japonya'dan gelen arkadaşlarıyla birlikte Elazığ'da iğne oyası öğreniyor. Nonaka, öğrendiklerini kitaplaştıracak.

Japonlar Elazığ'da iğne oyası öğreniyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de 32 yıldır ikamet eden ve iki kitap yazan Japon İkumu Nonaka, Japonya'dan gelen dört arkadaşıyla birlikte Elazığ'da iğne oyası öğreniyor.

Japonlar Elazığ'da iğne oyası öğreniyor!

32 yıl önce Antalya'ya yerleşen Nonaka, Türkiye'nin farklı şehirlerine ait el ürünlerine ilgi duydu.

Bu ilgisi üzerine iki kitap yazan Nonaka, 8.259 kilometre yol katederek Japonya'dan gelen arkadaşlarıyla birlikte Elazığ yöresine ait iğne oyasını öğrenmeye karar verdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile irtibata geçen Japon grup, tarihi Harput Mahallesi'nde ağırlandı ve burada usta öğretici Fatma Çiftçi'den dört günlük iğne oyası dersleri aldı. 

Japonlar Elazığ'da iğne oyası öğreniyor!

İğne oyası eğitiminin ardından farklı şehirlerin el ürünlerini öğrenmek için yola çıkacaklarını belirten Nonaka, Elazığ'da öğrendikleri iğne oyasının kitabını yazacağını ve bu işi kültür elçisi olarak yaptıklarını ifade etti.

Japonya'da Türkiye'deki el sanatlarını tanıtan sergi ve konferanslar düzenleyen Nonaka, Elazığ iğne oyasının narin ve ince detaylarını Japonya'ya taşıyacak.