Kabadayı'dan CHP'li Aldan'a tepki

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ı yaptığı açıklama nedeniyle kınadıklarını belirtti.

Kabadayı'dan CHP'li Aldan'a tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ı yaptığı açıklama nedeniyle kınadıklarını belirtti.

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı, federasyonun Diyarbakır İl Başkanlığında, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın yaptığı açıklamalara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, İl Başkanı Abdurrahman Kızıl ve Kadın Kolları Başkanı Aliye Zengin de katıldı. Kabadayı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın katıldığı bir radyo programında 696 sayılı KHK’nın 121. maddesiyle ilgili açıklamalarını talihsiz olarak değerlendirdiklerini belirterek, kınadıklarını kaydetti. Kabadayı, “CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Diyarbakır’da kardeşlik köprüsünün güçlü olduğu Diyarbakır’dan CHP Milletvekiline, aslında milletvekili demek haksızlık olur, bunlar sözde milletvekili. Çünkü milletin vekili olsalar 15 Temmuz darbesinde sokağa çıkan millete ‘it’ demezlerdi. CHP Milletvekilinin eski bir Devlet Güvenlik Mahkemesi savıcısı olmasının böyle bir açıklama yapmasını büyük bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Buradan Ankara’ya CHP Genel Merkezi ve ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun şahsına sesleniyorum; bu tür provokatör milletvekillerinin önünü kesin. Bu ülkede barışa, kardeşliğe, huzura ihtiyaç vardır. Diyarbakır’dan CHP Milletvekilini kınıyoruz. Şehitlere ve gazilere yapılan bu hakareti çok büyük bir ayıp olarak niteliyoruz. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu olarak talihsiz açıklamaların bundan sonra da karşısında olacağız. OHAL kapsamında çıkartılan KHK’nın ne olduğunu Diyarbakır’da yaşayan kardeşim bile anlarken bilirken Atatürk’ün Meclisinde milletin kürsüsünde gazi mecliste milletvekilliği yapan bir şahsın bu şekilde yapmış olduğu talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

CHP’li Ömer Süha Aldan, katıldığı bir radyo programında, 696 sayılı KHK ile sivillerin darbeyi önlemek için yaptığı eylemlerin hukuki, mali ve cezai sorumluluğu olmayacağı yönündeki kararı eleştirirken, “Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır” ifadelerini kullanmıştı.