Kahraman şehitlerin gururlu babaları

Afrin operasyonunda şehit düşen Adıyamanlı Şehit Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ın babası İmam Aslan'ı şehit babaları yalnız bırakmadı.

Kahraman şehitlerin gururlu babaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afrin operasyonunda şehit düşen Adıyamanlı Şehit Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın babası İmam Aslan’ı şehit babaları yalnız bırakmadı.

Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi’nde aynı mahallenin çocukları olan Afrin şehidi Enes Sarıaslan ve 2016 yılında Sur’da şehit düşen Selçuk Dost’un babaları birbirine güç veriyor. Oğulları şehit düşen babalar, evlatlarıyla gurur duyuyor. Diyarbakır Sur’da şehit düşen Selçuk Dost’un babası Mehmet Dost, Afrin şehidi Enes Sarıaslan’ın babası İmam Sarıaslan’ın elini bir an olsun bırakmadı.

“Oğlumun düğününü yapıyoruz”

Zeytin Dalı Harekatı’na giderken gazetecilerin sorusu üzerine ‘düğüne gidiyoruz’ diyen ve daha sonra şehit olan Enes Sarıaslan’ın babası İmam Sarıaslan, şehidin mevlidinde “Oğlumun düğününü yapıyoruz” dedi.

İmam Sarıaslan, “Afrin’e giderken ‘düğüne gidiyoruz’ dediler ya o benim evladımdı. Oradakilerin hepsi benim evladım. Şimdi oğlumun düğününü yapıyoruz. Selçuk’larda, Ahmet’ler, Mehmet’lerde benim oğlum. Devletimizin milletimizin başı sağ olsun, Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Vatan, millet, devlet sağ olsun. İnşallah bunların kökü kazınacak. Başlarına yıkılacak inşallah. O günleri görünce yüreğim soğuyacak. İnşallah Cumhurbaşkanımız bunun üstesinden gelecektir” dedi.

24 Şubat 2016 tarihinde Sur’da oğlu şehit düşen Mehmet Dost ise terör örgütüne yönelik mücadelenin en sert şekilde sürmesi gerektiğini belirterek, “Biz doğuştan askeriz. Biz bunlarla 1974’ten beri savaşıyoruz. Bunların hepsi Marksist, Leninist, Komünisttir. Bunlar vatan hainleridir. Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağ olsun. Canımız feda olsun. Dört çocuğum var 4’ü de feda olsun. Antep’in kurtuluşunda babamda, dedemde Fransızlara karşı çarpıştı. Bizde onların torunları, çocuklarıyız. Biz canımızı seve seve veririz. Rahmetlik Selçuk’ta öyleydi, Enes’te öyleydi. ‘Ben Antepli Şahinim Ağam, mavzerim sırtımda yük, yumruğum Türkiye’m kadar büyük.’ Dünya’da üzerimize gelse bizi hiçbir zaman yıldıramazlar. Biz bunu baş koymuşuz. Allah şehitlerimizi sevgili Peygamberimize yoldaş etsin. Şehit olmak için gittiler ve şehit oldu. Sur’un daracık sokaklarında göğsünü gere gere kurşunun üzerine gitti” dedi.

Kahramanların babaları yalnız bırakmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla arayarak taziye dileklerini iletip, ‘Kanları yerde kalmayacak’ dediği şehit babası İmam Sarıaslan’ı diğer şehit babaları da yalnız bırakmadı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Şube Başkanı Hacı Erdengi, 2006 yılında Nusaybin’de şehit düşen Jandarma Er İmam Tan’ın babası Abuzer Tan, 2007 yılında Bingöl’de şehit düşen Piyade Onbaşı Miktat Sümer’in babası Bekir Sümer, 2015 yılında Yüksekova’da şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Mermer’in babası Bilal Mermer, 2017 yılında Nusaybin’de şehit düşen Uzman Çavuş Turan Çelik’in babası Mehmet Çelik, 2016 yılında Sur’da şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk dost’un babası Mehmet Dost, 2010 yılında Dağlıca’da şehit düşen Abidin Tanrıkulu’nun babası Ramazan Tanrıkulu, 2008 yılında Kıbrıs’taki tatbikatta şehit düşen Piyade Çavuş Ahmet Tunç’un babası Ali Tunç yalnız bırakmadı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Şube Başkanı Hacı Erdengi ise Afrin operasyonunu desteklediklerini belirterek, “Adıyaman’daki şehit babalarımız Enes’in babasını yalnız bırakmadılar. Bütün halk, bütün protokol şehidimizle beraberdir. İnşallah Allah bu devlete hiçbir zeval vermez, bu devlet hiçbir zaman Mehmetçiksiz kalmaz. Afrin’in üstesinden de geleceğiz, Menbiç’in üstesinden de geleceğiz” diye konuştu.