Kahta ilçesinde 'Böbrek Günü' etkinliği düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçe Devlet Hastanesinde, 'Dünya Böbrek Günü' kapsamında broşürler dağıtarak vatandaşlara bilgilendirildi.

Kahta ilçesinde 'Böbrek Günü' etkinliği düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Kahta ilçe Devlet Hastanesinde, ‘Dünya Böbrek Günü’ kapsamında broşürler dağıtarak vatandaşlara bilgilendirildi.

Kahta Devlet Hastanesinde ‘Dünya Böbrek Günü’ kapsamında hastalar ve yakınlarını bilinçlendirmek amaçlı stant kuruldu. Hemşire ve sosyal hizmet uzmanının bulunduğu stantta, sağlıklı böbrekler için hasta yakınlarına eğitim verildi.

Vatandaşlar tarafından ilgi gören stantta hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme broşürlerinin dağıtımı yapıldı. Ayrıca ‘Dünya Böbrek Gününe’ dikkat çekmek amacıyla hastanenin değişik yerlerine de afişler asıldı.

‘Dünya Böbrek Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan, Kahta ilçe Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Terzi, “Kronik böbrek hastalığından korunmak için sekiz altın kuralı vardır. Sağlıklı beslenerek vücut ağırlığı korunmalıdır. Düzenli egzersiz yapılmalı, tuz tüketimini azaltmalı ve yeterli miktarda sıvı alınmalıdır. Özellikle sigara içilmemeli ve ağrı kesici ilaçlardan da kaçınılmalıdır. Kan basıncı ve kan şekeri düzenli olarak ölçülmeli ve risk grubunda olan hastalar ise böbreklerini düzenli olarak kontrol ettirmelidir” diye konuştu.