Kahta'da Sabah Namazı buluşması

Adıyaman'ın Kahta İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan Sabah Namazı buluşmasının ilki gerçekleştirildi.

Kahta'da Sabah Namazı buluşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Kahta İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan Sabah Namazı buluşmasının ilki gerçekleştirildi.

İlk Sabah Namazı buluşmasının gerçekleştirildiği Celalettin Camine halkın yoğun katılımı oldu.

Kılınan Sabah Namazının ardından Sabah Namazı buluşmasının ve Sabah Namazının önemine dikkat çeken Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, Sabah Namazlarını terk etmeyenlerin ömürleri uzun ve bereketli olduğunu söyledi.

Kahta İlçe Müftüsü Çevik, “Sabah namazını kılan insanlar Allah’ın koruması altındadır. Sabah Namazlarını terk etmeyen insanların hayatı uzun ve bereketlidir. Çünkü sabahın seherinde namaza duran insan uykunun en tatlı anında uyanıp Rabbinin huzuruna çıkarak Allah’ın koruması altına girmiştir. Sabah Namazına kalkarak güne başlayan sabah sporu ile başlamış gibi vücudunda zindelik bulur. Güne Sabah Namazı ile beraber başlayan insan, Allah’ü Teala ile ilk buluşmasını gerçekleştirerek Allah’ın rızasını kazanmış olur. Böylece güne Sabah Namazı ile başlayan bir insanın, günün kötü geçmesi mümkün söz konusu değildir” dedi.

Sabah Namazı buluşması programı katılımcılara yapılan çorba ikramıyla sona erdi.