'Kamuda çift maaş alınmasın' teklifi reddedildi

Kamuda 'çift maaş' uygulamasını sona erdirecek olan Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

'Kamuda çift maaş alınmasın' teklifi reddedildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanun Teklifi, memurların ve kamu görevlilerinin asli görevi hariç olmak üzere yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevler nedeniyle huzur hakkı veya başka adlarla ücret almasının önüne geçmeyi amaçlıyordu.

Ayrıca bu kanun teklifi Türkiye Varlık Fonu'na devredilen tüm kurum ve kuruluşlar, şirketler, Türkiye Varlık Fonu kapsamında oluşturulan alt fon ve kurulan alt şirketler ve miktarı ne olursa olsun kamu payının olduğu tüm şirketler ve kooperatiflerde görevlendirilen memur ve kamu görevlilerini de kapsıyordu.

Genel Kurul’da teklifin reddedilmesi üzerine konuşan Milletvekili Ali Fazıl Kasap, '10 milyon işsizimiz var, insanlarımız çöplerden rızık topluyor, asgari ücret açlık sınırının altında kaldı, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve yoksulluğun derinleştiği bir Türkiye, bir ülke gündemi var. Bu ortamda kamu görevlilerinin yani atadıklarınızın, bürokratların, bakan yardımcılarının ayda üçer beşer yerden 150 bin liralara, 200 bin liralara yaklaşan maaşlar, huzur hakları aldığı bir Türkiye gerçeği var. 11 yerden maaş alan bürokratınız var; bu, vicdansızlıktır; bu, insafsızlıktır; bu, vurdumduymazlıktır' dedi.