Kamyon şoförlerini işten habersiz çıkardılar

Bir Proje ve Mühendislik firmasında çalışan kamyon şoförleri, işten çıkarılmalarının ardından haklarını arıyorlar. İddiaya göre, mesai saatlerinin değişmesinin ardından, hakları olan ek ücretleri talep eden işçiler, işten çıkarıldı.

Kamyon şoförlerini işten habersiz çıkardılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir Proje ve Mühendislik firmasında çalışan kamyon şoförleri, işten çıkarılmalarının ardından haklarını arıyorlar. İddiaya göre, mesai saatlerinin değişmesinin ardından, hakları olan ek ücretleri talep eden işçiler, işten çıkarıldı. İşten çıkarılan 10 işçi bir araya gelerek mağduriyetlerinin giderilmesi talep ettiler.

8 aydır bu firmada çalıştığını söyleyen Orhun Coşkun, “Yaklaşık 8 aydır bu firmadayız. Burada çok haksızlıklar oldu. Lastik patladı, işten çıkardılar. Tonaj fazla oluyor işten çıkarıyorlar. Adam ne yapsın? Sırtında mı taşısın başkasının yükünü? Yemek fazla yendi diye işten çıkarılanlar oldu. Bir kap yemeğin hesabını yaptılar. Mesailerimizi vermediler. Dün çalışma saatlerimize bir saat daha eklediler. En son bizler “Bu durum ne olacak böyle?” dedik. “Sabah gelin ne olacağını söyleyeceğiz” dediler. Sabah geldik, ne gelen ne giden var. “En son biri geldi, anahtarlarınızı teslim edin, hepinizin çıkışını verdiler” dedi. Hepimizi birden çıkardılar. Mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Çalışma şartlarından sitem eden bir başka işçi Mustafa Sezer ise, “Dün bize mesai saatlerinin değiştiğini, bir saat daha uzatıldığını söylediler. Biz de mesai saatleriyle bir sorunumuzun olmadığını ancak eğer fazla çalışacaksak bunun ücretinin de ödenmesini istediğimizi söyledik. “Size bildireceğiz” dediler. Sabah geldik, burada kimse yoktu. Sonra yetkili biri gelip “Müdür bey sizi çağırıyor” dedi. Müdür beyin yanına gidince bize, “Anahtarları bırakın, burayı terk edin” dedi. Burada koğuşlar depo olarak kullanılıyor. Orada kalan arkadaşların can güvenliği yok. Yemekhanede yemek yemeye yer yok. Dışarıda beton üzerinde oturup yemek yiyoruz. Yani işçiyle ilgilenen yok ama hak yiyen çok!” dedi.

İşe girdikleri ilk günkü mesai saatlerinin günden güne değiştiğini söyleyen Fethi Murat, “Biz işe ilk başladığımızda mesai saatlerimiz 08:00-17:00 arasındaydı ve Pazar günleri de tatildi.  Zaman geçtikçe saatlerle oynamaya başladılar. Biz de en başta ses çıkarmadık. Dün akşam geldiler dediler ki sabah 08:00 akşam 18:00 olacak. Peki mesai? Mesai yok. Bize toplantı yapıp sabah haber vereceklerini söylediler. Sabah haber gelmedi. Biz normal saatimizde işe başladık. Sonra güvenlik amiri gelince, müdürün yanına gittik. Bize “Kartlarınızı teslim edin, güle güle” dedi.