Kanada, Taliban hükümetini tanımayacak

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın uluslararası kamuoyunda tanınıp tanınmayacağı merak konusu olurken bu yöndeki ilk karar Kanada'dan geldi.

Kanada, Taliban hükümetini tanımayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Justin Trudeau, Taliban'ı terör örgütü olarak gördüklerini ve Afganistan'ın resmi hükümeti olarak tanımayacaklarını ifade etti.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından dünya liderlerinden art arda tepki gelmeye devam ediyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, Taliban'ı Afganistan'ın resmi hükümeti olarak tanımayacağını belirtti.

20 YIL ÖNCEKİ NOKTADAYIZ

Kanada'da Taliban'dan kaçan yaklaşık 20 bin Afganı ülkeye yerleştirme çalışmalarını sürerken Trudeau, Kanada'nın Taliban'ı Afganistan hükümeti olarak tanıma planının olmadığını aktararak, 20 yıl önce Afganistan benzer süreçlerden geçerken yine aynı tutum içinde olduklarını ve olacaklarını belirtti.

KANADA TALİBAN'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYOR

Kanada yasaları, Taliban'ı Afganistan'ın demokratik hükümetini güç kullanarak devralması sebebiyle terör örgütü olarak görüyor. Yirmi yıl önce Afganistan'da yaşanan olaylarda ise Kanada, olayları kınamış ve bir sonraki adımı planlamak için müttefikleri olan ABD ve İngiltere ile birlikte çalışacağını ifade etmişti.

TAHLİYE UÇAKLARI DÜN GEÇ SAATLERDE KANADA'YA ULAŞTI

Taliban'ın kontrolü ele almasının ardından Afganistan'da bulunan personelini, vatandaşını ve kendilerine yardım eden Afganları tahliye eden Kanada'ya ait 2 tahliye uçağının dün gece geç saatlerde Kanada'ya indiği belirtildi. Uçaklardan birinin Toronto'ya diğerinin ise Ottawa'ya indiği aktarıldı.