Karakuş: 'Anlayışa evet, sorumsuzluğa hayır'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, düzenlediği basın toplantısında ilimiz gündemindeki konuları değerlendirdi.

Karakuş: 'Anlayışa evet, sorumsuzluğa hayır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi olarak sürekli sahada olduklarını, köy-köy, ilçe-ilçe gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde dinlediklerini ifade eden Başkan Karakuş, Keban ilçe ziyaretlerinde bölge halkının şikâyetleri ile karşılaştıklarını ve bunu dile getirdiklerini vurguladı.

"SULAMA PROJESİ LOJMANLARA FEDA EDİLEMEZ"

DSİ tarafından Altıyaka Sulama Göleti inşaatının maddi imkansızlıklar ve tasarruf tedbirlerinden dolayı ihaleye çıkılmasına rağmen iptal edildiği  ifade eden Başkan Karakuş; “Bizler  bununla ilgili olarak Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğünün önceliğinin kendilerine lojman yapmak mı yoksa önceliğinin görevlerinin gereği olan Elâzığ’ın sulama problemlerinin, Elâzığ’ın tarımının,  tarımsal üretimin önündeki problemlerin önüne geçilmesi mi noktasında bir çağrıda ve bir eleştiride bulunmuştuk. Sağ olsunlar kendileri de hemen bize cevap vererek ve aslında bizi de doğrulayarak tasarruf tedbirlerinden dolayı çıkılan ihalenin şu aşamada bekletildiğini teyit ettiler. Şimdi biz bu noktada şunu sormak istiyoruz: Asli görevi olan Uluova Kuzova sulama projelerini 30 yıldır bitiremeyen DSİ’nin, yine asli görevi Keban'da 8.000 hektar arazinin cazibeli suyla sulamasına fayda getirecek olan Altıyaka Sulama Göletinin ihalesi yapıldığı halde iptal eden, yine 2000'li yıllarda konunun uzmanları tarafından barajın aslında teknik açıdan uygun bir proje olmadığı rapor edilmesine rağmen, bu projede ısrar ederek hali hazırda su tutmayan ve gövdede su kaçağı bulunan ve yapıldığından beridir herhangi bir ekonomik katkısı bulunmayan Hamza Bey İçme Suyu  barajını buna rağmen yaparak ciddi bir kamu zararı oluşmasına sebep olan DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, ne hikmetse söz konusu kendi oturacakları lojmanlar olunca neden aslan kesiliyorlar. Bizim bir siyasetçi olarak, bir Elazığlı olarak bunları gündeme getirmek ve sorgulamak en doğal hakkımızdır. Sizin asli göreviniz, bu memleketin 30 yıldır kangren olmuş sorunlarına çözüm üretmek mi yoksa kendinize daha lüks ve konforlu lojman yapmak mı?” dedi.

İhaleye çıkılan Altıyaka Sulama Göleti’nin Keban’ın;  Aşağıçakmak, Altınyayla, Bademli, Beydeğirmeni, Ulupınarı, Sağdışlar, Taşkesen ve bu köylere ait 18 mezrayı cazibesiyle sulayabilecek bir proje iken  kendilerinin  hazırladıkları proje  maliyetlerine göre 447 milyon liralık bir yatırımı, maddi kaynak eksikliği sebebiyle hayata geçirmezken  ve bu proje bekletirlerken  bugün o lojmanlara ne kadar para harcadığının açıklanmasını isteyen Yeniden Refah İl başkanı Karakuş, “2017-18'den beridir deprem covid tedbirleri tasarruf tedbirleri olmasına rağmen  lojmanlara ne kadar bütçe talebinde bulundunuz yetmediği zaman ne kadar ek bütçe talep ettiğinizi ve ödeme yaptığınızı  lütfen aynı duyarlılıkla çıkın paylaşın” dedi.

"BAŞARILI BÜROKRATLAR SÜRGÜN MÜ EDİLİYOR"

Bazı basın ve medya kuruluşlarında Elazığ’ın başarılı bir bürokratının görevden alınma konusuna da değinen Yeniden Refah İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, “Tabii ki biz bürokratların avukatı ve savunucusu değiliz. Merkezi hükümet gerek gördüğü yerde, yetersiz gördüğü yerde, istediği bürokratı görevden alabilir, yeni ve daha faydalı olacağına inandığı bürokratları  buralara atamasını yapabilir. Ancak görevden alınan DSİ Bölge Müdür Yardımcısının yıllardır görevli olduğu kurumda muhtarların ve vatandaşların ulaşabildiğine ve sorunların çözüldüğünü bizzat biliyorum. Kurumu ve bu bölgeyi çok iyi bilen bir bürokratı görevden alıp Kars'a göndermenin arkasında bir iyi niyet görmüyoruz.” dedi.

"ELAZIĞ, SALÇALI KÖFTE İLE ANILACAK BİR İL OLMAMALI"

Geçtiğimiz günlerde yapılan 6. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivalini de değerlendiren Başkan Karakuş, ”Bu festivalin Elazığ’da bir geleneğin yaşatılması, şehrimizde sosyal-kültürel alanda ve kısmen de ekonomik alanda bir hareketliliğe sebebiyet vermesinden memnunuz. Ancak köklü ve kadim bir kültüre, tarihi bir geçmişe sahip, Harput gibi bir medeniyete sahip Elazığ’ın sadece salçalı köfte ile anılması ve gelen sanatçıların konserleriyle kalabalık oluşturulmaya çalışılması bizce tam layıkıyla Elazığ’ın tanıtımına hizmet etmemiştir. Elazığ'ın hediye olarak götürülebilecek ve kargolanabilecek kendi yöresel ürünlerinin il dışı ve yurt dışına gönderilebilecek, ulusal ve uluslararası manada markalaştıracağımız ve ekonomik olarak fayda sağlayacak bir ürün ile öne çıkılması gerekir.” dedi.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIN SORUNLARIN DUYARSIZ KALINIYOR"

Basın toplantısında engelli vatandaşların sorunlarına ve günlük hayatta yaşadıkları problemlere de değinen Yeniden Refah İl Başkanı Av. Erhun Karakuş; “Engelli vatandaşlarımız son aylarda bizlere daha sıklıkla ulaşmaya başladılar. Özellikle mahalle arası yollar, engelli vatandaşlarımızın  kullanmasına imkân vermeyen ve oldukça risk arz eden bir konumda. Özellikle çalışan engellilerimizin akşam trafiğinden dolayı ara mahalleleri tercih etmelerine rağmen ya mahallede yollar kapalı ya da mahalleden geçilmeyecek şekilde ciddi büyüklükte çukurlar var.” Dedi.

"ANLAYIŞ GÖSTERMEYE EVET AMA SORUMSUZLUĞA HAYIR"

Altyapı çalışmalarına karşı halkın anlayış gösterdiğini ve sabrettiğini ancak yetkililerin sorumsuzluğu ve pervasızlığının çekilecek boyutları aştığına dikkat çeken Başkan Karakuş;  Bu çalışmalara bir vatandaş olarak katlanmamız hatta lüksümüzden ve rahatımızdan feragat etmemiz mümkün ve bunu zaten yapıyoruz. Ama Sayın Belediye Başkanı lütfen çalışma yapılan ve sonraki günlerde oluşan sorunları bizzat yerinde görsün sonra bizlerden anlayış ve sabır beklesin. Şebeke hattı döşenen bir alan günlerce hatta haftalarca onarılmıyorsa, çukurlar tehlike saçıyorsa, trafik  işkenceye dönüyorsa ve bunlarla ilgili hiçbir önlem alınmıyorsa, bu konudaki görevlilerin telefonlarına ulaşılamıyorsa burada bir ciddi sorumsuzluk, vurdumduymazlık hatta ciddi bir yönetim zafiyeti vardır. Sayın Belediye Başkanı özellikle bu konularla ciddiyetle ve kendisinin bizzat ilgilenmesi lazım” dedi.