Karatenin kalbi Erzurum'da atıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda heyecan başladı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nda heyecan başladı.
Dünya kürsüsünde ülkelerini gururla temsil eden şampiyonların yarışacağı turnuvanın basın lansmanına katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, organizasyonun önemine dikkati çekti. Başkan Sekmen, “Spor, belirli kurallar içerisinde yapılan, rekabete dayalı, sosyalleştirici, fiziki ve zihni hareketlerin bir bütünüdür. Spor, günümüzde kültürlerarası birleştirici gücü ve giderek artan rekabet düzeyi ile ulusal kimliğin ve prestijin dünyada kanıtlandığı bir alana dönüşmüştür. Spor şehri Erzurum’da yeni bir uluslararası spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacağız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlar tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 14’üncü Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’na bu yıl 28 ülkeden toplam 2 bin sporcu katılıyor” dedi.
5 kıtadan 2 bin sporcu Erzurum’da
Beş kıtadan en seçkin sporcuların Erzurum’a turnuva için geldiğini anımsatan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “5 kıtada ülkelerini Dünya kürsüsünde temsil eden altın ayakların mücadele edeceği turnuva, 4 gün sürecek. 120 hakem başta olmak üzere teknik heyet, yardımcı elemanlar ve diğer çalışanlarla birlikte toplam 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen bu dev organizasyonda en büyük temennim; Türk sporcularımızın önemli dereceler elde etmesidir. 25 Ağustos’ta resmi açılış töreni ile başlayacak turnuva ile birlikte Karate’nin kalbi Erzurum’da atacak. Şili’den Filistin’e, Güney Afrika’dan Bulgaristan’a, Fransa’dan Ürdün’e varıncaya kadar kıtaları aşarak sporun başkenti Erzurum’a gelen barış ve sevginin temsilcileri tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum.”
“Spor; Modern toplumlarda yaşamın bir parçasıdır”
Başkan Sekmen, modern toplumlarda sporun yaşamın bir parçası olduğunu bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Modern toplumların yaşamının önemli bir parçası olan spor ve turizm, ülkelerin kalkınmışlık göstergelerini de ihtiva eder. Rekreatif sporda sosyal, ekonomik veya eğitim farklılıkları ortadan kalkar ya da önemsizleşir. Her kesimden insan ortak alanlar doğrultusunda bir araya gelirler ve ortak uğraşılarda bulunur. Spor, her kesimden olan bu insanların birbirlerini tanımalarına, dostluk kurmalarına ve ortak amaçlar etrafında birlikte çalışmalarına imkân hazırlar. İşte bu düşünceyle 3 yılda bu toprakların adını tüm toplumlara duyurmaya, dünya insanlarını sporun evrensel ruhunda buluşturmaya çalıştık. Şuan ülkemizde spor alanında en çok aktivite gerçekleştiren illerin başında geliyoruz. Bu yeterli mi hayır değil. Her branşta, her alanda, kalkınmada, değişimde, dönüşümde başa güreşiyoruz. İddia ediyoruz Türkiye’nin sporda en elit, en başarılı ve en büyük dereceler elde eden bir şehri olacağız.”